Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC, Kripto Para Konusunda Uzman Bir Avukat Arıyor

Amerikan Borsalar ve Menkul Kıymetler Komisyonu olan SEC’in kripto para konusunda uzman bir hukukçu arayışında olduğu ve bu şekilde kripto para menkul kıymetleri ile ilgili olarak bir çalışma gerçekleştirmek istediği ifade edildi.

Trading ve Markets adlı birimde çalışması istenen ve bazı iş arama sitelerinde görülen bilgiye göre, SEC’in bünyesine katmak istediği bu avukat, direkt olarak bu birimle çalışacak ve aynı zamanda SEC’in diğer birimlerinin ilgili üyeleri ile de bir iş birliği gerçekleştirecek.

Dev kurumun bu sayede son dönemin popüler konularından birisi olan ‘kripto para menkul kıymetleri’ hakkında bir plan geliştirmek istediği de ifade edilirken; aynı zamanda bu kişinin market paydaşları ve halk ile de temas kuracağı belirtildi.

SEC’in bu kişiden beklediği bir diğer özellik de, işe alınacak olan hukukçunun piyasalar hakkında yapılmış mevcut kanunları ve kuralları, kripto para sektörüne olabilecek en iyi şekilde aktarması ve bunun pratik manada hayata geçişini kolaylaştırması.

Aynı zamanda bu kişinin ilgili birimin rutin toplantılarını organize etmesi ve yapılacak hamleler ile ilgili olarak tüm katılımcıları ve halkı da bilgilendirmesi talep ediliyor. Çeşitli bazı diploma ve yetkinlik seviyelerinin arandığı bu iş için, ödenecek miktar ise yıllık 144 bin ila 238 bin dolar arasında bir rakam olarak belirlenmiş durumda.

SEC’in bu hamlesi ile regülasyon alanında bir adım daha attığı da ifade edilen bir diğer detay.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment