Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

XMR Ekosisteminin Kritik Ögelerinden Birisi, ABD’de Hizmet Vermeyi Bıraktı

Kullanıcıların Bitcoin cinsinden yaptığı para transferlerinde gizliliğini korumak ve arttırmak isteyen ve bu transferlerde XMR’yi ara para birimi olarak kullanıp bunu yapmaya gayret eden XMR.to’dan yeni bir haber var.

Monero ekosisteminin en değerli parçaları arasında gösterilen bu uygulama, yapılan resmi açıklamaya göre Amerika’daki kripto para yatırımcılarına hizmet vermeyi durduracak. Konuyla ilgili yapılan açıklamada çok net bilgiler verilmezken, sadece şu ifadeler kullanıldı:

”XMR.to, bundan sonraki dönemde Amerika’da ikamet eden kullanıcılarına hizmet vermeyi durduracaktır. Hukuk ekibimiz ile bu konuda çalıştık ve aldığımız geri bildirimler doğrultusunda bunun en doğru adım olacağına karar verdik. Bugünden itibaren bu karar yürürlüğe giriyor. Anlayışınız için herkese teşekkür ederiz.”

XMR.to temel olarak spesifik bir adrese Bitcoin transferi yaparken gizlilik ve anonimliği arttırmak isteyen kullanıcılara hizmet veriyor. Sistem, öncelikle gönderilecek miktarı BTC’den XMR’ye çeviriyor daha sonra aynı cins para yeniden BTC’ye dönüp karşı tarafa gidiyor. Bu sayede XMR’nin gizlilik ve iz sürülemezlik özelliğinden faydalanan kullanıcılar, bu sayede daha gizli bir para transferi yapma şansına sahip oluyor.

Monero’nun özellikle son dönemde terör, vergi finansmanı, kara para aklama ve güvenlik sıkıntıları gibi sebeplerle sürekli olarak regülasyon kurumlarının gündeminde olduğu ve haberleri domine ettiği göz önüne alınırsa, yaşanan XMR.to’da yaşanan bu hizmet durdurma olayının da pek iyi olmadığı, çok net bir şekilde görülüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment