Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coincheck, OTC Platformu Açıyor

Japonya’nın bir dönem en büyük kripto para borsalarından birisi olan ve daha sonra yaşadığı hack saldırısının ardından ciddi bir sorun yaşayan Coincheck, yeni bir hizmet vermeye hazırlanıyor.

Yaşadığı NEM saldırısının ardından 520 milyon dolarlık bir kayıp yaşayan borsa, daha sonra Japonya’nın en büyük finansal şirketlerinden birisi Monex tarafından satın alınmış ve FSA kuralları doğrultusunda yeniden yapılanmaya gitmişti.

Coincheck’in yeni dönemde kullanıcılarına Over the Counter trading hizmeti sunacağı ifade edildi. OTC adıyla da kısaltılan ve müşterilerin elden kripto para alım satım yapmasına olanak tanıyan bu hizmet, bundan sonra Coincheck ara yüzünde müşterilere sunulacak.

Hafta içi her gün Japonya yerel saati ile 10-15 arası hizmet verecek olan platform; aynı zamanda Japonya’da ve globalde yer alan kurumsal yatırımcılar ile de iletişim haline geçtiklerini açıkladı.

Şu anda sadece Bitcoin için bu tarz bir hizmet verecek olan platformun, daha sonraki dönemde diğer kripto paraları için de benzer hizmeti vermeyi düşündüğü, yapılan açıklamada ifade edildi.

OTC hizmetleri, son dönemde birçok kripto para borsası için oldukça popüler bir hale gelmiş durumda. Başta Binance ve Coinbase gibi sektörün en önde gelen borsaları olmak üzere, irili ufaklı birçok borsa da benzer hizmetleri müşterilerine vermeye başladı ya da başlayacak.

Bakalım, Coincheck’in sunacağı bu yeni OTC hizmeti, kripto para sektöründe nasıl bir etki bırakacak?

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment