Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Araştırma: Kripto Paraların Terör Konusunda Kullanılması Güç Ancak Durum Değişebilir

RAND’dan yapılan bir araştırma, kripto paraların terör faaliyetlerinde gerçekten kullanılıp kullanılmadığını araştırırken, elde edilen sonuçlar gerçekten de ilgi çekiciydi.

Kripto Paraların Terör Faaliyetlerinde Kullanımı başlığına sahip olan araştırmada, kripto para ürünlerinin anonim, güvenli ve hızlı bir para transfer metodu olduğuna vurgu yapılırken, buna karşın şu an itibariyle herhangi bir terör örgütünün kripto para kullanımı ile ilgili olarak bir hamlesi olmadığı da ifade edildi.

Ancak, şu an için böyle bir girişimin olmamasının, gelecekte de bunun sabit kalacağı anlamına gelmeyeceğini ifade eden yetkililer, teknolojinin evrimleşmesi ve değişmeye devam etmesi ile birlikte bu durumun da değişebileceğini ve terör örgütlerinin kripto para kullanımına başlayabileceği çıkarımını da yaptı.

Kurum, yaptığı incelemenin ardından kullanım, güvenlik, kabul görme oranı, hacim ve güvenilirlik gibi kripto para özelliklerinin, terör kullanımında etki edebileceği çıkarımını yaptığını  ifade etti.

Örneğin Bitcoin’i ele alan araştırmacılar, dünyanın en büyük kripto parasının her ne kadar kullanım kabulü noktasında çok iyi bir yerde olsa da, gizlilik konusunda sınıfta kaldığı için terör örgütleri tarafından pek tercih edilmeyecek bir enstürman olduğu saptamasını yaptı.

Bununla birlikte, Zcash de ele alınırken bu kripto paranın güvenlik ve gizlilik konusunda iyi olduğu ancak kullanım oranı, hacim ve bilinirlik gibi alanlarda sınıfta kaldığına vurgu yapıldı.

Terör ve kripto para konusu, önümüzdeki dönemde de aktif olarak tartışılacak gibi duruyor…

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment