Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coindelta Kurucusu: Hindistan’da Karar Olumluya Dönse Bile Borsalar İçin Tren Kaçmış Olabilir

Hindistan’da faaliyet gösteren en büyük kripto para borsalarından birisi olan CoinDelta’nın kurucusu Shubham Yadav, yaptığı açıklamada Hindistan’da şu anda kripto para regülasyonları konusunda olumlu bir havaya dönüşün olmadığını ifade etti.

Hindistan mahkemesi, bilindiği gibi son olarak kripto para regülasyonları ile ilgili olarak vereceği kararı bir süre daha ertelemiş ve bu da, Yadav’ın da aralarında bulunduğu birçok kişiyi mağdur etmişti.

Geçtiğimiz yılın Haziran ayında Hindistan Merkez Bankası’nın (RBI) yaptığı açıklamada, ülkede yer alan ticari bankaların kripto para borsalarına hizmet vermeleri yasaklanmış ve bu karar da tahkime gitmişti.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan başarılı isim, borsa olarak son altı aylık süreçte çok zorlu bir süreçten geçtiklerini söyledi. Yadav, ayrıca yaptığı açıklamada borsaların bu tarz belirsiz ortamlarda faaliyet göstermesinin de çok zor olduğunu söylerken, belirli bir yerden sonra karar olumluya dönse dahi borsaların treni kaçırmış olabileceğini aktardı.

Yadav, şöyle konuştu:

”Bizim için Coindelta borsasını altı aydır yönetmek gerçekten de çok zor bir hal aldı. Bankaların bizle çalışmayı bırakması, bizi gerçekten çok zor ve bir o kadar da handikaplı bir durumla baş başa bıraktı. Aynı zamanda mahkeme sürecine de baktığımızda hatrı sayılır ya da dişe dokunur gelişmeler görmek neredeyse imkansız. O yüzden regülasyonlar konusunda ne olacağını görmek zor. Olay terse dönse bile, birçok borsa bu süreci atlatmakta çok zorlanacak.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment