Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC’nin Bu Yılki Öncelikleri Arasında Kripto Paralar Var

ABD Menkul Kıymet ve Borsa Komisyonuna (SEC) bağlı İnceleme Departmanı, bu yıl gündeminde öncelikli olarak yer edinecek konuları açıkladı. Duyuruda, kripto para birimleri dahil olmak üzere finansal yeniliklerin araştırılacağı belirtildi.

SEC’nin İnceleme Departmanı, bu yıl araştıracağı konuları sekiz farklı başlıkta topladı. Finansal teknoloji sektöründeki gelişmeleri merceğine alan departman, dijital varlık olarak sınıflandırılan kripto paralara öncelikli yer verecek.

Yatırımcının güvenliği gözetlenecek

SEC, fintech şirketlerinin müşterilere sunduğu hizmeti ve bu şirketlerin yasal uyumluluklarını denetleyecek. İnceleme Departmanı; kripto para özelinde yapacağı araştırmalarda “yatırımcıların çıkarının gözetlenip gözetlenmediğini, portföy yönetimlerini ve trading işlemlerini, müşterilere ait fon ve varlıkların güvenliğini, dijital varlıkların fiyatlandırmasını ve değerlendirilmesini” değerlendirecek.

Diğer fintech şirketlerinde olduğu gibi, kripto para sektöründe faaliyet gösteren şirketlerin de yasal uyumluluğu incelenecek. SEC İnceleme Departmanı, bu şirketleri temsil eden bireylerin iş dışı faaliyetlerini de takip edecek.

Riskleri gidermeye çalışacak

İnceleme Departmanı Müdürü Pete Driscoll, öncelik verilen konuların risk esasına göre değerlendirileceğini ifade etti. Yıl boyunca yapılacak çalışmaların ana hedefinin, “Yasal uyumluluğu artırmak ve yatırımcıları korumak” olduğu aktarıldı.

SEC bünyesinde faaliyet gösteren İnceleme Departmanının; yatırımcıları korumak, piyasa bütünlüğünü sağlamak gibi misyonları bulunuyor. Yetkililer, kendi görev sınırları içine düşen şirketlerin risk düzeyini inceliyor ve piyasadaki dolandırıcılıkların önüne geçmeye çalışıyor.

Bu yıl öncelik verilen konu başlıkları arasında, kara para aklama karşıtı programlar da yer aldı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!