Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İran’da Devlete Kripto Para Madenciliği Çağrısı

İran devletine bağlı bir think tank kuruluşu, ülke ekonomisine katkıda bulunmak için kripto para madenciliği yapılması gerektiğini açıkladı. Yayınlanan raporda, kripto para madenciliğinin birçok konuda fayda sağlayabileceği söyleniyor.

Iran Wire haberinde paylaşılan raporda, İran’ın kripto para madenciliği yaparak günde 2 milyon dolar, yılda ise 700 milyon dolar gelir sağlayabileceği belirtiliyor. Bitcoin madencilik işlem ücretlerinden ise yılda 22 milyon dolar kazanç elde edileceği tahmin ediliyor.

Yeni bitcoin’ler ile yaptırımlar azalabilir

Madencilikle elde edilecek olan Bitcoin’lerin İran’a uygulanan yaptırımların etkisini azaltacağı öngörülüyor. Raporda, yeni BTC’ler kolayca izlenemediği için kripto paraların yerli otoriteler tarafından rahatlıkla borsalarda kullanılabileceği söylenmekte.

Madenciliğin başka faydaları da var

Raporda, ülkede çıkarılacak olan kripto paralar sayesinde vatandaşların yabancı para birimleriyle kripto para alma ihtiyacının azalacağı iddia ediliyor. Bu durumda, ülkenin yerel para birimi olan riyalin kullanımı artabilir ve döviz çıkışı azalabilir.

Madencilik faaliyetleri, oluşturulacak Bitcoin madencilik alanları sayesinde istihdamı yükseltebilir. Aynı zamanda madencilikte tüketilen yüksek enerji nedeniyle birçok kişinin enerji sektöründe istihdam edilmesi ve ekipman, mühendis ihtiyacı nedeniyle birçok alanda istihdam olanağının artması bekleniyor.

Elektrik konusunda problemler yaşayan İran için madencilik faaliyetlerinin daha verimli bir enerji üretim/tüketim olanağı doğuracağı ayrıca belirtiliyor. Bunların dışında; ülkeye yabancı yatırım çekme, ihracat sektörünün güçlenmesi, teknik ve mühendislik sektörlerinde iş alanları doğması gibi diğer avantajlardan söz ediliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!