Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC, Kripto Para Şirketlerini Destekleyen Kuruluş Hakkında Soruşturma Başlattı

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), yatırım bankası B. Riley hakkında gizli bir soruşturma yürütüyor.

Bloomberg tarafından aktarılanlara göre SEC, Adalet Bakanlığı tarafından yürütülen bir davada adı geçen Brian Kahn ile arasındaki ilişki sebebiyle B. Riley hakkında soruşturma başlattı.

B. Riley, SEC’nin soruşturmasından haberdar olmadığını ancak sürecin ilerlemesi halinde iş birliği yapmaya hazır olduğunu açıkladı. Şirket, Bloomberg haberinin “Firmaya zarar vermek isteyen ve açığa satış yapan kişilerin kamuya açık şekilde aylardır öne sürdüğü asılsız iddiaları papağan gibi tekrarladığını” söyledi.

B. Riley Financial hisseleri, SEC’nin şirket hakkında soruşturma yürüttüğü haberinin gündeme gelmesiyle %19 değer kaybetti.

Şirket, Eylül 2023’te 100 milyon dolara varan miktarda hisse satın almak için Bitcoin madencilik şirketi Iris Energy ile anlaşmıştı. B. Riley ayrıca Mart 2023’te iflas eden Bitcoin madencisi Core Scientific’e 70 milyon dolar kredi sağlamayı kabul etti.

Kahn’ın uzun süredir bir B. Riley müşterisi olduğu, bankanın Franchise Group’u satın alması için kendisine yardım ettiği bildirildi. Anlaşma tamamlandıktan sonra Kahn’ın çalışma arkadaşlarından John Hughes, Prophecy Asset Management aracılığıyla yatırımcıları 294 milyon dolar dolandırdığını itiraf etti.

Konu hakkında bilgi sahibi olduğu söylenen kaynaklar, Hughes’un suç ortaklarından birinin Kahn olduğunu iddia etti.

İddialara göre Japonya merkezli finans şirketi Nomura, B. Riley’nin Kahn’a finansman sağlamasına yardımcı oldu. Nomura aynı zamanda Komainu ve Ledger gibi kripto para sektöründen şirketleri de destekliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!