Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Chris Larsen Davaya Rağmen XRP Kullanıyor Olabilir

ABD Menkul Kıymet ve Borsa Komisyonu (SEC), hakime gönderdiği yeni mektupta Ripple kurucularının mali kayıtlarını neden görmek istediğini açıkladı. SEC, Chris Larsen’in açılan davaya rağmen “XRP kullandığına dair kanıtının olduğunu” ileri sürdü. 

SEC, Ripple’ın itirazına rağmen şirket kurucularının banka hesaplarına erişim sağlamak istiyor. Hakim Sarah Netburn’e 17 Mart günü gönderilen mektupta, bu kayıtlar sayesinde Ripple kurucularının XRP satarak ne kadar para kazandıklarının görülebileceği iletildi.

Mektup, Ripple’ın bu talebi “uygunsuz bulduğunu” dile getirmesinin ardından gönderildi.

XRP kullanmaya devam ediyor olabilir

SEC’nin iddiasına göre Ripple kurucusu Brad Garlinghouse, 2015 yılında satmaya başladığı XRP’lerle 2017 yılında 159 milyon dolar gelir elde etti. Garlinghouse’un bu tarihten beri toplamda 115 farklı işlem yapıp, en az 636 milyon XRP transfer ettiğine inanılıyor.

Larsen’in satış işlemlerine 2013’te başladığı ve toplamda 7.1 milyar XRP kullandığı belirtiliyor. 2015’ten bu yana en az 1.7 milyar XRP sattığı düşünülen ismin, 450 milyon dolar gelir elde ettiği açıklandı. SEC’nin gündeme getirdiği yeni iddia, Larsen’in dava açıldıktan sonra XRP kullanmaya devam ettiği yönünde.

Bu işlemlerin blockchain üstünden, anonim bir şekilde yürütüldüğü aktarılıyor.

Banka kayıtları ne kadar kazandığını gösterebilir

SEC, banka kayıtlarının bu anonimliği ortadan kaldırabileceğini söylüyor. Hakime sunulan mektupta, ikilinin “kişisel harcamalarına” değil, söz konusu XRP transferleri yapıldığı sırada banka hesaplarındaki bakiyeye bakılacağı vurgulandı. Bunun için, 1.000 doların altındaki işlemlerin bilgisine erişim sağlanmayacak.

XRP’nin yasal bir ödeme aracı olmadığını ve global düzeyde kabul görmediğini belirten SEC temsilcileri, Garlinghouse ve Larsen’in XRP satarak ne kadar para kazandığının banka kayıtlarıyla görülebileceğini öne sürüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!