Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC Menkul Kıymet İlan Etti, Metaverse Altcoin’i Açıklama Yaptı: ABD’den Uzaklaşacak!

Popüler metaverse projesi The Sandbox’ın (SAND) sahibi Animoca Brands, SEC’nin menkul kıymet kararı karşısında ABD dışı yargı bölgelerine odaklanacağını belirtti.

Animoca Brands Başkanı Yat Siu’nun yakın zamanda yayınlanan bir basın açıklamasına göre şirket, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) SAND hakkında verdiği menkul kıymet kararına karşı ABD dışı yargı bölgelerine odaklanacak.

SEC, hafta başında Coinbase’e açtığı davada SAND ve birçok token’ın ABD yasaları uyarınca menkul kıymet niteliği taşıdığını iddia etmişti.

Animoca Brands’in küresel olarak faaliyet gösterdiğini belirten başkan, konu hakkında şu açıklamalarda bulundu:

Animoca Brans tek bir bölgeye odaklanmıyor, küresel olarak faalyiet gösteriyor. SEC ABD’ye odaklanır, bu nedenle Hong Kong ve Japonya gibi daha ilerici yargı bölgeleri de dahil olamk üzere SAND’in yaygın olarak ulaşılabildiği ve kabul edildiği daha geniş pazarlarda Animoca Brands üzerinde bir etkisi olmamalıdır.

Şirketin bu kapsamda ABD dışı pazarlardaki faaliyetlerine daha fazla ağırlık vermek için adımlar attığı da Siu’nun açıklamaları arasında yer aldı.

Coingecko verilerine göre son 30 gün içerisinde %6,8 değer kaybeden SAND, son 30 gün içerisinde %2,1 düşüş yaşayarak yazım itibariyle 0,483 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!