Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC, NYDIG Bitcoin Spot ETF Kararını Erteledi

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), varlık yöneticisi New York Digital Investment Group LLC (NYDIG) tarafından sunulan Bitcoin spot ETF’i hakkındaki kararını 16 Mart 2022 tarihine erteledi.

30 Haziran 2021’de NYDIG tarafından SEC’ye sunulan ETF Bitcoin’in değer hareketlerini takip edecektir. Bu ETF ile ilgili SEC tarafından 15 Ocak 2022’ye kadar bir karara varılması bekleniyordu, fakat karar ertelendi.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

“Yeterli zamana sahip olmak için NYDIG’nin spot Bitcoin ETF önerisine ilişkin karar verme süresi 60 gün uzatıldı. ”

SEC ayrıca son aylarda Fidelity, SkyBridge Capital, Bitwise, Grayscale ve WisdomTree’den gelen ETF’lerle ilgili sunulan kararları da erteledi. Ek olarak geçtiğimiz kasım ayında VanEck’in Bitcoin spot ETF’ini de reddetti.

2021 yılında spot ETF’lerden hiçbiri onaylanmazken, Bitcoin vadeli ETF’lerinden Valkyrie, ProShares ve VanEck onaylandı. ETF’ler ise Valkyrie Bitcoin Strategy ETF (BTF), ProShares Bitcoin Strategy ETF (BITO), VanEck Bitcoin Strategy ETF (XBTF) şeklinde listelendiler.

Gemini kurucuları Cameron ve Tyler Winklevoss kardeşler 2013 yılında Winklevoss Bitcoin Trust adlı ilk Bitcoin ETF teklifini SEC’ye sunmuşlardı fakat onay alamamışlardı.

Birçok büyük şirket Bitcoin spot ETF’i için başvuruda bulunmaktadır. ETF’i özel kılan yatırım araçları arasına kabul edilebilirlik ve güvenilirlik anlamında yeni bir oluşum beklentisi içermekte olmasıdır. Halka açık şirketlerden bazıları bu anlamda teşvik amaçlı bilançolar sunarak Bitcoin’e yatırımlar yaptılar. Küresel anlamda her ne kadar popüler olsa da henüz Bitcoin ve diğer kripto para birimleri birçok büyük ve orta ölçekli yatırımcı tarafından riskli bulunmaktadır. Bu algının önüne geçecek hamlenin ise Bitcoin spot ETF’leri olduğu düşünülüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!