Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

El Salvador Hükümeti, Bitcoin Tahvilleri İçin Yasal Hazırlıklara Başladı

El Salvador Maliye Bakanı tarafından yapılan açıklamalara göre hükümet, bitcoin tahvillerinin ihracı için yasal boyutta harekete geçiyor.

Maliye Bakanı Alejandro Zelaya, salı günü verdiği bir röportaj sırasında, kongreye sunmaya hazırlandıkları yasa tasarılarının Bitcoin tahvilleri için bir “yasal zemin ve Bitcoin tahvilini satın alanlar için yasal kesinlik sağlayacağını” açıkladı.

El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele tarafından teyit edilen açıklamalara göre hükümet, kongreye Bitcoin tahvilleri ile ilgili olarak yirmi civarında tasarı sunmaya hazırlanıyor.

El Salvador hükümetinin bu yıl içerisinde ihraç etmeyi planladığı Bitcoin tahvillerinin, toplamda 1 milyar dolar değerinde olması ve yüzde 6,5’luk bir kupon faizine sahip olması bekleniyor.

Hükümetin açıklamalarına göre tahvillerin ihracından elde edilecek gelirin yarısı altyapı projelerine bütçe oluşturmakkalan kısmıysa daha fazla bitcoin satın almak için kullanılacak.

El Salvador, Uluslararası Para Fonu gibi kuruluşların uyarısı karşısında geçtiğimiz yıl Bitcoin’i yasal bir para birimi olarak tanıyan ilk ülke statüsüne ulaştı. Hükümet, o tarihten bu yana toplamda bin 300’den fazla bitcoin satın aldı.

Hükümet, tahvillerin ihracı sırasında Bitcoin odaklı altyapı hizmetleri sunan Blockstream ile birlikte çalışacak. Blockstream, El Salvador’a Lightning Network altyapısını iyileştirme konusunda da yardım ediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!