Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC Onaylı ICO’lar Geçtiğimiz Yıl 8 Milyar Dolar Yatırım Topladılar

Yatırımcılara menkul kıymet satabilmek için ABD’deki SEC‘ten izin alan ICO’ların sayısı, geçtiğimiz yıl ciddi ölçüde artış gösterdi.

MarketWatch, ABD’deki Menkul Kıymet ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) ilk dijital para arzlarına karşı tutumunu inceleyebilmek için geçtiğimiz yıla ilişkin bir araştırma yaptı.

MarketWatch tarafından yapılan bu araştırmaya göre SEC geçtiğimiz yıl içerisinde 287 farklı ICO’nun menkul kıymet satışı yapmasına onay verdi.

SEC bu ICO’ların büyük bir kısmına D Formu diye bilinen bir onay verdi. D Formu onayını almak isteyen menkul kıymet şirketlerinin, ne gibi hizmet sunduklarına dair açık bilgiler sunmaları gerekiyor.

Şunu belirtmek gerekiyor ki SEC’ten bu şekilde onay almayı başaran ICO’ların belli başlı kısıtlamaları oluyor. Bunlardan biri; yalnızca profesyonel yatırımcılara satış yapabilmek. ABD yasalarına göre “profesyonel yatırımcı” olabilmek için ya 1 milyon dolar değerinde varlığa sahip olmak ya da son birkaç yıl içerisinde yıllık istisnasız olarak en az 200 bin dolar gelir elde etmek gerekiyor.

MarketWatch tarafından yapılan bu araştırmaya göre SEC’ten bu şekilde onay almayı başaran ve menkul kıymet satışına başlayan şirketlerden toplamda 8.7 milyar dolar değerinde yatırım topladılar. 2017 yılında yalnızca 44 farklı ICO onay almış, toplamda 2.1 milyar dolar değerinde yatırım toplanmıştı.

2017 ve 2018 yılları arasında genel bir kıyaslama yapacak olursak SEC’ten onay almayı başaran ICO’ların sayısında yüzde 500 oranında artış olduğunu söyleyebiliriz. ICO’ların topladıkları toplam yatırım miktarında ise yüzde 314 oranında artış var.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment