Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Cüzdanları Hareketleniyor, Fiyatta Hareketlilik Görmek Mümkün

Bitcoin ağındaki aktif cüzdanların sayısında bir artış görülüyor ve bazı uzmanlara göre bu artış, Bitcoin fiyatında yaşanacak bir sıçrayışın habercisi olabilir.

Bloomberg tarafından yapılan bir habere göre Coinbase tarafından desteklenen ve kripto paralarla ilgili çeşitli veriler toplayan Flipside Crypto’nun analizleri gösteriyor ki kripto para piyasasında bir sıçrayış görülmesi muhtemel.

Flipside’ın verilerine göre uzun süredir “pasif” olan Bitcoin kullanıcıları son zamanlarda cüzdanlarındaki Bitcoin’leri kullanmaya başladılar. Bir kullanıcının “pasif” olarak değerlendirilmesi için geçtiğimiz altı-otuz ay içerisinde cüzdanını kullanmamış olması gerekiyor.

Bu verilere göre aktif Bitcoinlerin toplam arzı, geçtiğimiz yılın yaz mevsiminden bu yana yüzde 40 oranında artış gösterdi. Flipside’ın veri bilim departmanından sorumlu olan Eric Stone şu yorumu yapıyor:

“Ortada kesinlikle ciddi bir değişim var. Fiyatta bir hareketlilik görmek oldukça muhtemel.”

Bloomberg tarafından yapılan habere göre Bitcoin 2017’nin sonlarında 20 bin dolar seviyesine gelmeden önce de cüzdanlarda buna benzer bir hareketlilik görülmüştü.

Inactive Bitcoin Accounts Plummet

Flipside CEO’su David Balter’a göre son zamanlarda aktifleşmeye başlayan Bitcoin kullanıcılarının büyük bir kısmı uzun-vadeli yatırımcılardan oluşuyor.

Bu cüzdanlardan tam olarak hangilerinin harekete geçtiğiyle ilgili ise net bir bilgi bulunmuyor. Geçtiğimiz günlerde yapılan bir araştırma gösterdi ki Bitcoin ağındaki koinlerin yüzde 85’ini aslında bin adet cüzdan kontrol ediyor. Bitcoin ağında bu kadar fazla balina olması, cüzdanların son zamanlarda daha “aktif” haleye gelmeleri Bitcoin için neyin göstergesi olacak, göreceğiz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment