Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC Önümüzdeki Yıl “Dijital Varlıklara” Odaklanacak

ABD’deki Menkul Kıymet ve Borsa Komisyonu (SEC), önümüzdeki yıl yapmayı düşündüğü şeylerle ilgili yeni bir gündem yayınladı. Yayınlanan bu gündeme göre SEC, önümüzdeki yıl kripto paralarla ilgili daha kapsamlı araştırmalar yapmayı planlıyor.

ABD’deki kripto para sektörü önümüzdeki yıl birbirinden farklı gelişmelere tanıklık edecek. Bu gelişmeler arasında en çok öne çıkan şey Token Taksonomisi Yasası olabilir. Bu yasayla birlikte “dijital varlıklar” yeniden tanımlanmış olacak.

Token Taksonomisi Yasası, ABD’deki kripto para sektöründe an itibariyle belirsiz olan çoğu konunun açıklığa kavuşmasını sağlayabilir.

Ayrıca tüm bunların yanı sıra Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) konusu var. Menkul Kıymet ve Borsa Komisyonu, şu ana kadar Bitcoin ETF’si oluşturmak için yapılmış başvuruların büyük bir kısmını reddetti. Kripto para sektöründeki bazı isimler, SEC’in önümüzdeki yıl bu başvurulardan birini onaylayacağını düşünüyorlar.

Odak Noktası Dijital Varlıklar

SEC, önümüzdeki yıl yapmayı düşündüğü şeylerle ilgili bir duyuru yayınladı. Bu duyurudan bir kesit şu şekilde:

“Önümüzdeki yıl özellikle dijital varlıklara, sibergüvenliğe, bireysel yatırımcılar için önemli olan konulara, işlem ücretlerine, masraflarına ve çıkar çatışmalarına odaklanacağız.”

Kripto para sektöründeki uzmanlara göre bu gibi gelişmeler en azından ABD’deki sektörün ciddi anlamda büyümesini sağlayabilir.

Ayrıca NYSE’ın üst şşirketi olan ICE’ın da önümüzdeki yılın başında yeni bir kripto para borsası açmayı planladığını belirtmek gerekiyor. Bu gelişme de kripto para yatırımcılarını şimdiden heyecanlandıran şeyler arasında.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment