Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC Yetkilisi: Piyasalarda Yenilik Görmek İstiyoruz

ABD’deki Menkul Kıymet ve Borsa Komisyonu (SEC) görevlilernden Amy Starr, ülkedeki menkul kıymet yasalarının “değişime ayak uydurabilecek şekilde” tasarlandıklarını söyledi.

Menkul Kıymet ve Borsa Komisyonu’nun üst düzey yetkililerinden biri olan Amy Starr geçtiğimiz günlerde ConsenSys tarafından düzenlenen etkinliğe katıldı. Starr katıldığı bu etkinlkte ABD’deki mevcut yasalardan, kripto para sektöründe son zamanlarda yaşanan gelişmelerden ve kripto paraların yasal durumlarından bahsetti.

“SEC’in Dijital Varlık Politikalarıyla İlgili Görüşler” adlı panele katılan Starr konu hakkında yaptığı açıklamalarda SEC’in kripto para sektörünü yakından takip ettiğini belirtti. SEC bünyesindeki Yenilikçi ve Finansal Teknolojiler Stratejik Merkezi’ni örnek gösteren Starr, SEC’in bu alanla ilgil çeşitli çalışmalar yürüttüğünü belirtti.

ABD’deki mevcut menkul kıymet yasaları hakkında konuşan Starr bu yasaların kripto para sektörünü düzenlemek için yetersiz kalabildiğini ve bu yüzden yeni yasalar hazırlamanın iyi olabileceğini düşünüyor. Şu anda kullanılan menkul kıymet yasalarının da zaten olası “değişimlere uyum sağlayabilecek şekilde” tasarlandıklarını belirten Starr, SEC’in belli başlı değişikliklerle birlikte kripto para piyasasını düzenleyebileceğine inanıyor.

Starr’ın açıklamalarına göre kripto para sektöründeki şirketlerin bu süreç boyunca SEC ile işbirliği yapmaları, iki taraf için de faydalı olacak. Kendisinin konu hakkındaki görüşü şu şekilde:

“İnsanlar bizimle ne kadar çok iletişim kurar ve bu sürece ne kadar fazla dahil olurlarsa biz de onlarla birlikte çalışmaktan o kadar memnuniyet duyarız. Piyasalarda yenilik görmek istiyoruz. Değişim istiyoruz.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment