Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC Ripple Davasında Beklenen Adımı Attı: XRP Kararı İçin İtiraz Talebi!

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Ripple (XRP) davasında alınan kararlara dair ara temyiz talebinde bulunabilmek için Yargıç Analisa Torres’ten izin istedi.

SEC 9 Ağustos tarihinde New York Bölge Mahkemesi’nden Yargıç Analisa Torres’e hitaben yazdığı mektupta, Ripple’a açtığı kayıt dışı menkul kıymet satışı davasında geçtiğimiz ay verilen kararların bir kısmı hakkında ara temyize gitmek istediğini belirterek Torres’ten onay talebinde bulundu.

Regülatör Ripple’ın bireysel yatırımcılara yaptığı satışın ve kendi iç-dış harcamaları için kullandığı XRP’nin menkul kıymet sayılmadığı yönündeki kararlara itiraz etmeyi planladığını belirtti. Bu doğrultuda vakaya farklı yaklaşımların bulunduğuna dikkat çeken SEC, Yargıç Analisa Torres’in Ripple kararından yaklaşık 15 gün sonra iflas eden Terraform’un benzer bir davasında Yargıç Jed Rakoff’un tamamen aksi yönde verdiği kararı örnek olarak gösterdi.

SEC ayrıca böyle bir ara temyizin çözüm çalışmalarını kolaylaştıracağını ve iki ayrı duruşma yapılmasına dair doğacak potansiyel bir ihtiyacı engelleyeceğini belirtti. Bunun yanı sıra temyizin yıllar sürebilecek bu davayı kısaltabileceği de SEC’nin mektubundaki detaylar arasında yer aldı.

SEC mektupta, Ripple’ın 16 Ağustos tarihinde kadar yanıt vermesi gerektiğini belirtti. Regülatör ayrıca 18 Ağustos tarihinde temyiz başvurusunu açıklamak için bir açılış özeti sunmayı önerdi. Verilen bilgilere göre Ripple’ın bu başvuruya cevap vermesi için iki haftalık bir süresi olacak. Yargıç Torres’in başvuruyu onaylaması halinde ise SEC’nin Ripple’dan gelen yanıtı bir hafta içerisinde karşılaması gerekecek.

Öte yandan hukukçular, temyiz talebinin önce Yargıç Torres sonra da Temyiz Mahkemesi tarafından onaylanması gerekeceğini belirtti. Uzmanlar regülatörün bu konuda izin almasının zor gözüktüğüne dikkat çekti.

XRP coin fiyatı düşüşe geçti

Yargıç Torres’in kısmen Ripple lehine açıklanan karardan sonra hızla yükselişe geçerek 0,47 dolar seviyesinden 0,81 dolar seviyesine yükselerek %72’nin üzerinde yükseliş yaşayan XRP fiyatı Coingecko verilerine göre uzun süre boyunca nispeten yatay bir seyir izliyordu.

Buna karşın SEC’nin Yargıç Torres’e gönderdiği mektupla temyiz niyetini net bir şekilde açıklaması üzerine XRP gün içinde 0,66 dolar seviyesinden 0,62 dolar seviyesine kadar gerileyerek %6,06 değer kaybetti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!