Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

DeFi Devinin Son Hamlesi Justin Sun’ı da Cezbetti: 80 Milyon Ethereumluk Yatırım!

TRON (TRX) kurucusu Justin Sun, merkeziyetsiz finans (DeFi) devi Maker’da milyonlarca dolar değerinde DAI stake ederek %8’lik pasif getiri oranına ortak oldu.

On-chain analitik platformu Arkham Intelligence verilerine göre Justin Sun olarak işaretlenmiş “0x176F…132” adlı cüzdan, 9 Ağustos günü DAI stake işlemi için harekete geçti. Öncelikle 90.254 wstETH‘yi 77,8 milyon DAI‘ye dönüştüren kurucu, ardından elindeki DAI’leri mevcut %8’lik pasif getiriden yararlanmak için MakerDAO’ya aktardı.

MakerDAO cephesi kısa süre önce DAI Tasarruf Oranı (DSR) olarak adlandırılan stablecoin getiri seviyesini %3,3 bandından %8’e yükselterek dikkat çekmişti. Yapılan bu güncellemenin ardından topluluktan olumlu dönüşler alınırken DAI havuzunda kilitli toplam varlık (TVL) değeri hızla artış gösterdi.

Güncel verilere göre DAI’nin DSR mevduatı 1 milyar doları aşarak yeni bir rekora imza attı. Kripto para piyasasının en büyük üçüncü stablecoin’i olan DAI, halihazırda ABD merkezli bankaların yıllık %5 ila %5,5’lik dolar faiz getirisinden yüksek bir oran sunarak öne çıkmayı başardı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!