Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

DeFi Devi Stablecoin’i İçin Faiz Oranında ABD Bankalarını Solladı: Balinalar Akın Ediyor!

Merkezyetsiz finans (DeFi) devi MakerDAO, DAI Tasarruf Oranı (DSR) olarak adlandırılan stablecoin getiri seviyesini %8’e yükselterek ABD’li bankaları solladı.

MakerDAO son 4 ay içerisinde ikinci getiri artışına giderek DSR seviyesini %8’e çıkardı. Kripto para piyasasının en büyük üçüncü stablecoin projesi geçtiğimiz mayıs ayında getiri oranını %3,3’e çıkarmıştı fakat görünen o ki bu adım rakiplerine karşı savaşta yeterli olmadı ve beraberinde yeni bir artışa gidildi.

Bununla birlikte %8’lik getiri artışına topluluktan da hızlı bir şekilde yanıt geldi. On-chain verilere göre tek bir kullanıcı 5.640 ETH satarak 10,32 milyon DAI aldı ve buna ek olarak 5.400 wstETH ile 4 milyon DAI borç aldı. Ardından toplam 14,32 milyon DAI’yi MakerDAO’ya yatırarak %8’lik pasif getiriden faydalanmaya başladı. DAI havuzunda kilitli toplam varlık (TVL) değeri 400 milyon doların üzerine ulaştı.

Ayrıca DAI’nın getiri oranını %8’ye yükseltmesinin staking ve lending protokolü Spark’ın VPN erişimine yasak getirmesiyle aynı döneme denk gelmesi dikkat çekti. Spark, kısa süre önce DeFi sektöründe alışılmadık olan bir olaya imza atarak VPN hizmetlerinin platforma erişim amacıyla kullanılmasını yasaklamış ve ABD benzeri ülkelerdeki kullanıcıların erişiminin önüne geçmeyi amaçlamıştı.

MakerDAO geçtiğimiz mayıs ayının sonunda DAI getiri oranını %3,3’e yükseltmişti ancak beklediği talebi görememişti. Son hamle ile Maker’ın büyük bir oranda ön plana çıktığı görünüyor.  ABD Merkez Bankası’nın (FED) son faiz artırımının ardından ABD merkezli bankaların dolara yıllık %5 ila %5,5 arasında faiz getirisi sağladığını varsayarsak MakerDAO’nun daha da ilgi çekeceği düşünülüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!