Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC Ripple’ın İddialarına Resmen Yanıt Verdi

ABD Menkul Kıymet ve Borsa Komisyonu (SEC), Ripple yönetiminin mahkemeye sunduğu belgelere yanıt verdi. SEC temsilcileri, şirketin kendisini savunmak için kullandığı argümanların hukuken herhangi bir “geçerliliğinin olmadığını” öne sürdü.

Ripple, SEC’ye karşı hazırladığı yanıtı 4 Mart günü Hakim Analisa Torres’e sunmuştu. SEC, Ripple’ın yaptığı yeni açıklamalara karşı bir yanıt hazırlayıp, bunu 9 Mart günü mahkemeye iletti.

Regülatör, XRP’nin menkul kıymet olduğu ve Ripple’ın kayıt dışı satış yaptığı konusunda ısrarcı.

“Hukuken geçersiz” olduğu belirtildi

Ripple’ın iddiasına göre SEC, geçmişte XRP’nin menkul kıymet olduğuna ilişkin net bir açıklama yapmadı ve yasal belirsizliğe yol açtı. Şirket, “kayıt dışı menkul kıymet satışı” yapmadığını savunuyor.

Hakim Torres’e sunulan mektupta, Ripple’ın “Kendi üstündeki sorumluluktan kaçınmak” için böyle bir iddiada bulunduğu vurgulandı. Ripple’ın SEC karşısında sunduğu iddiaların, “beyhude bir atılım” olduğu ifade edildi.

ripple-sec-dava-mektup

“Yatırımcının güvenliği pahasına…”

Ripple yönetimi, geçen ay düzenlenen ön duruşmada SEC’nin birkaç yıl önceki faaliyetlerine ilişkin bir iddiada bulundu. İddiaya göre SEC, geçmişte XRP’yi listelemeyi planlayan borsa temsilcileri ile bir araya gelmiş olmasına rağmen onları, XRP’nin menkul kıymet olduğu konusunda uyarmadı.

SEC temsilcileri, bu iddiaya “Ripple, kendi yükümlülüğünü yerine getirmektense SEC temsilcilerinin özel sektörü uyarmak gibi bir yükümlülüğü olduğunu iddia ediyor.” yanıtıyla karşılık verdi. Ripple’ın öne sürdüğü argümanların, hukuken geçersiz olduğunu vurgulayan SEC, mektubunda şu ifadelere yer verdi:

“Ripple; şirket olarak yapacağı çalışmaların yatırımcılara sağlayacağı kazancın reklamını yaparak, insanlara dijital bir menkul kıymet varlığı satarak para kazandı. … Ripple’ın, kendi yasal yükümlülüklerine ilişkin bir kafa karışıklığı yaşamış olması, yasayı ihlal etmek için bir mazeret değildir. … Ripple, SEC’nin (ABD’deki) yeniliğin önüne geçtiğini iddia ediyor. Yatırımcının güvenliği pahasına, yenilik yapılamaz.

SEC, Ripple’ın bu mektuba sunacağı mektup ve davadaki diğer meseleler için tahmini 19 Nisan 2021 tarihinde bir brief hazırlanmasını öneriyor.

ripple-sec-dava-gorusme

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!