Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC, Ripple’ın Yöneticilerinin Toplantı Kayıtlarını Görmek İstiyor

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Ripple’ın eski ve güncel yöneticileri ile çalışanlarının katıldığı bazı toplantıların ses ve görüntü kayıtlarını almak istiyor.

SEC’nin 30 Ağustos tarihli talebine göre şirket içerisindeki toplantı kayıtları, Ripple’ın XRP’nin fiyatını yükseltmek veya korumak ya da XRP’nin potansiyel alıcılarında bir kar beklentisi yaratmak” için herhangi bir çaba sarf edip etmediğini gösterebilir.

Menkul kıymet regülatörü, Ripple’ın bu yönde bir çaba sarf ettiğinin tespit edilmesi halinde bunu XRP’nin bir menkul kıymet gibi satışa çıkarıldığını savunmak için kullanmak istiyor.

Mahkemede XRP’nin menkul kıymet olduğunu öne süren SEC, Ripple’ı, şirketin kurucusu Chris Larsen’i ve CEO’su Brad Garlinghouse’u 2013-2020 tarihleri arasında 1.38 milyar dolarlık kayıt dışı menkul kıymet satışı yapmakla suçluyor.

SEC avukatları, Ripple’ın şirket içerisindeki toplantıları kayıt altına aldığı bilgisini bu ayın başında, Antoinette O’Gorman’ın ifadesi sayesinde öğrendiler.

2015-2018 tarihleri arasında Ripple’ın yasal uyumluluktan sorumlu yöneticiliğini üstlenen O’Gorman, 4 Ağustos’ta XRP davası kapsamında ifade vermişti.

Ripple’ın bu kayıtları delil keşfi kapsamında SEC’ye teslim etmesini isteyen avukatlar, bu kayıtların “Ripple’ın ve (Larsen ile Garlinghouse’un) davadaki savunmalarıyla ters düşen ifadeler barındırıyor olabileceğini” ve bunun dava için “kritik” olduğunu belirtiyor.


Görsel: Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu/Flickr, görsel Koin Bülteni tarafından değiştirilmiştir
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!