Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC Tahmin Edildiği Gibi Bitcoin ETF’sini Erteledi – Yeni Tarih 27 Şubat

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), uzun zamandır beklenen Bitcoin ETF’si kararını yeniden erteledi ve son tarihin 27 Şubat 2019 olduğunu duyurdu. 2018 yılı ciddi bir ayı baskısı altında olduğu için, söz konusu erteleme zaten beklenmekteydi ve bu piyasa için tamamiyle kötü bir haber sayılmaz.

SEC yaptığı açıklamada ”kural değişikliğini onaylama veya reddetme konusunda daha fazla bir zamana” ihtiyaç duyulduğunu belirtti. Olaydan bir gün önce ise, SEC komisyonu üyesi Hester Peirce, olası bir Bitcoin ETF’sinin belki günler, belki de aylar hatta yıllar sürebileceğini ve bunun beklenmemesi gerektiğini ifade etmişti. Bunun yanı sıra başvuruyu yapan VanEck’in dijital varlıklar strateji bölümü yöneticisi Gabor Gurbacs, karardan sadece bir kaç saat önce SEC’in ETF onayının çok yakın olduğunu ifade etmişti.

2019 Yılı Çok Fazla Yeniliğe Gebe

SEC bugüne kadar 9 Bitcoin ETF’sini reddetmiş olsa da, VanEck’in yaptığı hala ertelenmeye devam edilmekte. 2019 yılı mevcut gelişmeler yüzünden çok sıra dışı bir yıl olabilir çünkü Bakkt, Fidelity ve hatta BlackRock gibi platformlar kripto para sektörüne giriş için 2019’u beklemekte.

Bakkt Aralık ayında çıkartması gereken Bitcoin vadelilerini 2019 yılına ertelerken, Fidelity’nin de aynı şekilde yeni yılda müjdeyi vereceği beklenmekte. Dünyanın en büyük finansal kurumlarından olan BlackRock CEO’su ise, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada sektöre giriş için kripto para birimlerinin yasal hale gelmesini beklediklerini söylemişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment