Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC Toplamda 68 Kripto Paraya Menkul Kıymet Dedi, Ama Biri Farklı: İşte O Altcoin!

SEC tarafından Binance ve Coinbase davasında menkul kıymet olarak tanımlanan tek iş kanıtı (PoW) token’ı DASH’in izahnamesinde yatırımcılarına verdiği vaatler nedeniyle listeye girdiği anlaşıldı.

Dash Core Group (DCG) tarafından ihraç edilen ve hem iş kanıtı (PoW) hem de hisse kanıtı (PoS) sistemine sahip olan DASH, bugüne kadar SEC davalarında menkul kıymet nitelendirilmesi yapılan 68 token arasındaki tek PoW token’ı olarak yatırımcıların dikkatini çekti. DASH’in menkul kıymet olarak nitelendirilme nedeni olarak yatırımcılarına ilk günden bu yana verdiği değer kazancı vaatleri gösterildi.

SEC dosyada DASH hakkında, ağında ek güvenlik hizmetleri sağlayan Masternodeların dolaylı yoldan olsa da oy verme kabiliyetleri ile DASH Fonu üzerinde söz sahibi olduklarını belirtti. Ayrıca DCG’nin ağ üzerinde yaptığı geliştirmelerin DASH token’ının değerinin artmasını sağlayacağına yönelik vaatler de SEC’nin dosyasında kanıt olarak ele alındı.

Ayrıca SEC’nin dosyasında Masternodelar dışında DASH yatırımı yapan yatırımcıların da platform geliştirmelerinden kaynaklanan değer artışında yararlanacağına dair söylemlerin altı çizildi.

Yatırımcıların bir varlığı üçüncü tarafların emeği üzerinden değer kazanacağını umarak satın almasının ilgili varlığı menkul kıymetleştireceğine dikkat çeken SEC, bu vaatlerin DASH’i menkul kıymetleştirdiğini öne sürdü.

SEC Coinbase davasında The Sandbox (SAND), Axie Infinity (AXS), Coti (COTI), Dash (DASH), Flow, (FLOW), Internet Computer (ICP), Near Protocol (NEAR), Voyager (VGX) ve Nexo’yu (NEXO), Binance davasında, BNB, Cardano (ADA), Solana (SOL), Polygon (MATIC), TRON (TRX), Binance USD (BUSD), Cosmos (ATOM), Filecoin (FIL) ve Algorand’ı (ALGO) ve geçmişte de XRP, Telegram’s Gram (TON), Chiliz (CHZ), LBRY Credits (LBC), OmiseGo (OMG), Naga (NGC), Monolith (TKN), IHT Real Estate (IHT), Power Ledger (POWR), Kromatica (KROM), DFX Finance (DFX), Amp (AMP), Rally (RLY), Rari Governance Token (RGT), DerivaDAO (DDX), XYO Network (XYO), Liechtenstein Cryptoasset Exchange (LCX), Kin (KIN), Salt Lending (SALT), Beaxy Token (BXY), DragonChain (DRGN), BitTorrent (BTT), Terra USD (UST), Luna (LUNA), Mirror Protocol (MIR), Mango (MNGO), Ducat (DUCAT), Locke (LOCKE), EthereumMax (EMAX), Hydro (HYDRO), BitConnect (BCC), Meta 1 Coin (META1), Decentraland (MANA), Paragon (PRG), AirToken (AIR), Mirror Apple Inc. (mAAPL), Mirror Amazon.com, Inc. (mAMZN), Mirror Alibaba Group Holding Limited (mBABA), Mirror Alphabet Inc. (mGOOGL), Mirror Microsoft Corporation (mMSFT), Mirror Netflix Inc. (mNFLX), Mirror Tesla, Inc. (mTSLA), Mirror Twitter Inc. (mTWTR), Mirror iShares Gold Trust (mIAU), Mirror Invesco QQQ Trust (mQQQ), Mirror iShares Silver Trust (mSLV), Mirror United States Oil Fund, LP (mUSO) ve Mirror ProShares VIX Short-Term Futures ETF’i (mVIXY) menkul kıymet olarak tanımlamıştı.

Coingecko verilerine göre son 30 gün içerisinde %28,1 değer kaybeden DASH, son 24 saat içerisinde %24 düşüş yaşayarak yazım itibariyle 29,71 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!