Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ünlü Yatırımcı Cathie Wood’dan Bitcoin İçin Uçuk Fiyat Tahmini

Coinbase yatırımlarıyla bilinen şirket Ark Invest’in kurucusu Cathie Wood, 1 milyon dolarlık Bitcoin (BTC) fiyat tahmininin arkasında olduğunu söyledi. 

Uzun süredir Bitcoin destekçiliğiyle tanınan Cathie Wood yine dudak uçuklatan fiyat tahminiyle dikkat çekmeyi başardı. CNBC’nin “Squawk Box” programına konuk olan Wood, Bitcoin’in 2030 yılına kadar en azından 600 bin dolar olacağını söyledi. Boğa sezonunun rüzgarıyla birlikte Bitcoin için 1 milyon dolarlık fiyat hedefini yineledi.

Wood, bu fiyat tahminini Bitcoin’in dirençli yapısına ve makroekonomik para piyasalarının kötü gidişatına bağladı. Dolar merkezli bir çöküşün yaşanacağını düşünen Wood, bu durumun Bitcoin başta olmak üzere kripto paralara yarayacağını iddia etti.

Bitcoin’i tekrardan bir güvenli liman olarak nitelendiren kurucu, var olan kapitalist sistemin çürüdüğünü işaret etti. Wood, bu tezine dayanak olarak 2023 yılının başlarında yaşanan bankacılık iflaslarını öne sürdü. Wood, geçtiğimiz dönemlerde de Bitcoin’in 2030 yılında 1 milyon dolara ulaşacağını ifade etmişti.

CoinGecko verilerine göre son 24 saat içerisinde %3,6 değer kaybeden Bitcoin, yazım esnasında 25.698 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!