Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ünlü Fon Yöneticisinden Bitcoin İçin Dudak Uçuklatan 8 Haneli Fiyat Tahmini

Boston merkezli yatırım şirketi Equity Management Associates’in kurucusu Larry Lepard, ABD ekonomisindeki uzun vadeli çöküşün Bitcoin’i (BTC) 10 milyon dolara yükselteceğini öne sürdü.

Ünlü fon yöneticisi Larry Lepard 10 Nisan tarihinde yayınlanan röportajda, Bitcoin ve benzeri sabit arza sahip varlıkların doların onlarca yıllık süregelecek değer kaybı sarmalı karşısında daha önce görülmemiş seviyelere çıkacağını iddia etti. Lepard öne sürdüğü varsayım kapsamında, Bitcoin’in ortalama 10 yıl içerisinde 10 milyon dolar seviyesine kadar çıkacağını dile getirdi.

ABD ekonomisinin giderek daha enflasyonist bir havaya büründüğünü öne süren kurucu, yakın zamanda yatırımcıların doların ölümünü fark ettiklerinde sabit arzlı varlıklara akın edeceklerini söyledi.

Bu noktada önemli bir değer saklama aracı olarak görülen altının ve Bitcoin’in zeki insanlarca başvurulacak başlıca seçenekler olduğunu belirten Lepard, konu hakkında şu ifadelerde bulundu:

Altın yarın 10 bin dolara çıkarsa daha fazla altın çıkarırız çünkü nerede olduğunu biliyoruz. Ancak Bitcoin 100 bin dolar olsa dahi arzını artıramayız bu onu güçlü kılan nokta.

Yatırımcıların zaman içerisinde Bitcoin’e olan ilgisinin artacağına işaret eden kurucu, yatırımcı ilgisinin artmasıyla 2024’te 100 bin doların görüleceğini ve daha sonrasında fiyatın parabolik olarak artmasıyla 1 milyon ve nihayetinde 10 milyon dolar seviyelerinin geçileceğini iddia etti.

Riskler konusunda Bitcoin ve altında yatan blockchain teknolojisinin başarısız olma ihtimali olmadığını ima eden Lepard, uzun vadede Bitcoin’in kazanan olmadığı bir senaryo göremediğini söyledi.

Öte yandan kurucu, hükümetlerin kripto para piyasalarına giriş ve çıkışları zorlaştırarak veya vergi düzenlemeleri ile Bitcoin ve kripto para piyasasının gelişimini yavaşlatmaya çalışabileceğini dile getirdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!