Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Analist Willy Woo: Bitcoin’in 40 Bin Dolara Kadar Önü Açık ve Büyük Hareket Yakın!

Önde gelen kripto para analistlerinden Willy Woo, Bitcoin’in (BTC) 40 bin dolara kadar önünün açık olduğunu ve 1 hafta içerisinde büyük bir hareketin geleceğini söyledi.

Willy Woo yakın tarihli bir sosyal medya gönderisinde, Bitcoin fiyatının 40 bin dolara gitmesinin önünde pek bir engel bulunmadığını belirtirken Bitcoin’in büyük bir hareketin başlangıcında olduğunu ve bunun 1 hafta içerisinde gerçekleşme ihtimaline değindi. Glassnode verilerinden yararlanan ve uzun vadeli makro bir çerçeve sunan Woo, birçok verinin yükseliş yönlü sinyaller taşıdığını belirtirken nisan ayının ilginç geçebileceğine işaret etti.

Analist, Bitcoin Macro Index (BMI) verisini paylaşarak Bitcoin’in akümülasyon aşamasını geride bıraktığını ve yeni dip seviyesinin oluştuğuna dikkat çekti. BMI, yükseliş yönlü sinyallerin en önemlileri arasında yer alıyor.

Bitcoin Macro Index, döngünün “yeniden birikim” aşamasının başladığını düşündüren alt mavi bandın hemen üzerine çıktı. Yani dip oluştu, daha fazla düşük fiyatları reddediyor ve fiyat dalgalı bir şekilde boğa yönlü hareket ediyor.

Uzun vadeli Bitcoin yatırımcıları ile kısa vadeli yatırımcılarının verilerini kıyaslayan Woo, kısa vadeli yatırımcıların alım maliyetinin uzun vadelilere oranla daha ucuza geldiğini belirtirken bunun önemli bir dip sinyali olduğunu öne sürdü.

Maliyet bazlı analizden benzer görünüm. Dipler, kısa vadeli sahipler (son alıcılar) uzun vadeli sahiplerden daha ucuza geldiğinde sinyal verir. Artık bu döngü değişiyor.

Öte yandan emir tahtası likiditesinin giderek zayıfladığını ve 40 bin dolara kadar neredeyse kayda değer bir satış emrinin olmadığını belirten analist, 30-40k bin dolar arasında volatilitenin artabileceğini ifadelerine ekledi:

Nisan, izlemesi ilginç bir ay olacak. Emir defteri likiditesi inceliyor ve buradan 40 bin dolara büyük bir likidite açığı var. Volatilitenin artması neredeyse kesin.

Bitcoin’in fiyat istikrar tablosunun bir zirve oluşturduğuna dikkat çeken analist, bunun muhtemelen büyük bir yükselişin temel işareti olabileceğini ifade etti.

Fiyat istikrarı bir zirve yapısı oluşturdu, bu muhtemelen büyük bir hareketin başlangıcını temsil ediyor. (Genellikle bir hafta içinde gerçekleşir).

CoinGecko verilerine göre son 24 saat içerisinde %6,1 yükselen BTC, yazım esnasında 30.067 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!