Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC, Tron Kurucusu Justin Sun’a Karşı Açtığı Davada Israrcı

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Tron’un kurucusu Justin Sun aleyhinde açtığı davada bazı güncellemeler yaptı.

SEC, Tron ve BitTorrent aracılığıyla ABD’de kayıt dışı şekilde menkul kıymet satıldığı gerekçesiyle geçen ay Justin Sun aleyhinde dava açtı.

Justin Sun’ın avukatları SEC’nin Singapur merkezli Tron Foundation üstünde yetki sahibi olmadığı gerekçesiyle davanın düşürülmesi talebinde bulundu.

SEC, Sun aleyhinde açtığı davada bir güncellemeye giderek kendisinin ABD’de “yoğun şekilde seyahat ettiğini” öne sürdü.

SEC, “ABD’de kasıtlı şekilde faaliyette bulundukları” için Sun’ın, Tron’un ve diğer iki işletmenin kendi yetki alanına girdiğini iddia ediyor.

SEC’nin Manhattan’daki mahkemeye sunduğu belgelere göre Sun, 2017-2019 aralığında New York, Boston ve San Francisco’da olmak üzere ABD’de 380 günden uzun süre geçirdi. Bu ziyaretlerin Tron Foundation, BitTorrent Foundation ve Rainberry adına yapıldığı belirtildi.

Tron (TRX) ve BitTorrent (BTT) aracılığıyla ABD’deki yatırımcılara kayıt dışı şekilde menkul kıymet satıldığını vurgulayan SEC, “Sun’ın TRX ile BTT’nin tanıtıldığı, ihraç edildiği ve satıldığı sırada ABD’de yoğun şekilde seyahat ettiğini” söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!