Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tether CEO’su USDT’yle İlgili Merak Edileni Açıkladı

109 milyar dolarlık piyasa değeriyle en büyük stablecoin olan USDT’nin ihraççısı Tether’in CEO’su, neden denetimden geçmediklerini açıkladı.

Tether CEO’su Paolo Ardoino, DL News’e verdiği röportajda Deloitte, PwC, EY ve KPMG’den oluşan dört büyük denetim firmasının, Tether’i denetlemekten çekindiğini söyledi.

Ardoino, “Büyük Dörtlü’den hiçbiri bizi denetlemiyor.” diyerek, bu şirketlerden biri tarafından denetlenmenin kendileri için “bir öncelik” olduğunu ekledi.

Tether, geçtiğimiz yıllar içerisinde USDT’nin rezervleri konusunda yeteri kadar şeffaf davranmadığı gerekçesiyle eleştirildi. Ardoino, denetim şirketlerinin Tether’i denetlemekten çekindiğini iddia ediyor.

Tether CEO’su, “Büyük Dörtlü içerisindeki bir denetim firması olduğunuzu, bankacılık sektörünün tamamının da sizin müşteriniz olduğunu varsayalım. Birkaç tane stablecoin için niye 100 bin müşteriyi riske atasınız?” dedi.

Tether, günümüzde BDO Italia adlı bir şirketten rezervleri için tasdik alsa da henüz bir denetimden geçmiş değil. Ardoino yine de bunun için çabaladıklarını söyleyerek, “Büyük Dörtlü içerisindeki bir firma tarafından denetlenmek için ilişki kurmaya çalışıyoruz.” dedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!