Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC Üyesi Hester Peirce: Kripto Para Birimlerinin Altın İle Benzer Yönleri Var

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu üyesi ve ‘kripto anne’ olarak tanınan Hester Peirce, SEC‘in geçtiğimiz aylarda Winklevoss  ikizlerinin yaptığı Bitcoin ETF‘sine verdiği ret kararı hakkında düşüncelerini açıkladı. ‘What Bitcoin Did’ isimli podcast üzerinden düşüncelerini aktaran Peirce, kendisinin bir Bitcoin veya başka bir kripto para birimi ‘hodler’ı olup olmadığını da yanıtladı.

Hester ‘kripto anne’ olarak anılmasına rağmen ne Bitcoin ne de başka bir kripto para birimine sahip olmadığını açıkladı ve bunun temel sebebini kendi objektifliğinin sorgulanmamasını istemesi olarak açıkladı.

Hester kendisi için bir ETF’nin bir borsa üzerinde trading yapılabilmesi için bütün gereklilikleri karşılamasının önemli olduğunu belirtti ve Bitcoin piyasasına baktığında bunun komisyon için bir endişe sebebi olduğundan emin olamadığını ifade etti. Yine de odak noktasının söz konusu borsa tarafından ETF için alınan önlemlere verilmesi gerektiğini açıklayan Hester, sözlerine şu şekilde devam etti:

”Bence bazen kripto paralara bakıp, bunun diğer varlık sınıflarından çok değişik olduğunu ve endişenin bir dereceye kadar doğru olduğunu söyleyebiliriz ancak bence altın gibi diğer varlık sınıfları ile kripto paralar arasında benzerlikler mevcut.”

Farklılıklara örnek veren Peirce, iki varlığın da dünyanın her yerinde farklı piyasalara sahip olduğunu ki bunların bir çoğunun diğerlerine kıyasla daha şeffaf olduğunu aktardı. Hester son olarak komisyonun diğer varlık sınıflarında olmayan endişeleri, bu varlık sınıfı için de göz önüne almaması gerektiğini de vurgu yaptı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment