Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC ve Ripple XRP Fiyatını Oynattı: 2 Milyarlık Ceza Talebi ve Sert Yanıt!

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Ripple Labs’e 2 milyar dolara yakın ceza verilmesini istedi.

SEC ve Ripple (XRP) arasında yıllardır devam eden davada yeni bir gelişme yaşandı. Gary Gensler’in başkanlık yaptığı SEC 25 Mart günü New York’lu bir yargıçtan, Ripple Labs’e 1,95 milyar dolar değerinde ceza kesmesini talep etti.

Ripple Baş Hukuk Sorumlusu Stuart Alderoty, SEC’nin taleplerine ilişkin detayların salı günü açıklanacağını belirtirken Ripple cephesinin önümüzdeki ay bir savunma sunacağını kaydetti. Ayrıca Ripple cephesi 1 milyar dolar değerinde nakit rezervlerinin olduğunu belirterek SEC’nin karşısında ellerinin güçlü olduğunu ortaya koydu.

Konu hakkında açıklamada bulunan Ripple CEO’su Brad Garlinghouse, SEC’nin şimdiye kadarki tutarsız tavırlarını işaret ederek sert söylemlerde bulundu.

SEC’nin şimdiye kadar defalarca kez yasalara aykırı şekilde hareket ettiğini belirten CEO, bunu hem DEBT Box davasında gördüklerine hem de Ripple hakkında daha önce çıkan bir kararda tanıklık ettiklerine yer verdi:

Gensler’in SEC’i defalarca yasaların dışında hareket etti. Yargıçların, kurumu “Kongre tarafından kendisine verilen yetkinin ağır bir şekilde kötüye kullanılması” (DEBT Box davası) ve “yasaya sadakatle bağlı” olmadan hareket etmesi (Ripple davası) konusunda uyarması dikkatlerden kaçmadı. Gensler’in SBFraud’a (Sam Bankman Fried) olan ilgisizliğini de unutmayalım.

SEC tarafından talep edilen 2 milyar dolar değerindeki cezanın ardından XRP fiyatı da hareketlendi. CoinGecko verilerine göre kısa sürede önemli volatilite yaşayan XRP, 0,63 dolara kadar düştükten sonra aniden toparlayarak 0,661 dolara kadar tırmanmayı başardı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!