Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Londra Borsası Tarihi Belirledi: Bitcoin ve Kripto Para Ürünlerini Listeleyecek!

Dünyanın en büyük üçüncü borsası London Stock Exchange (LSE), Bitcoin ve kripto para ürünlerini listeleyeceği tarihi belirledi.

Londra Menkul Kıymetler Borsası 25 Mart tarihinde yayınladığı bildiride, Bitcoin (BTC) ve Ethereum’a (ETH) yönelik borsada işlem gören tahvillerin (ETN) 28 Mayıs tarihinde işlem görmeye başlayacağını söyledi. LSE, daha önce İngiltere’nin finansal regülatörü FCA’dan çıkan izin doğrultusunda Bitcoin ve Ethereum listelemelerinde doğrudan yeşil ışık yakmıştı.

O zaman yapılan açıklamada 2024 yılının ikinci çeyreği itibariyle Bitcoin ve Ethereum ETN başvurularının kabul edilmeye başlanacağına yer verilmişti.

LSE ayrıca bildiride şu ifadelere yer verdi:

Bu tarihi seçerken ihraççıların daha önce belirtilen gereklilikleri karşıladığından emin olmamız gerektiğini göz önünde bulundurduk. Ayrıca bu tarih sayesinde ihraççıların belge hazırlama süreleri oluşacak. 

Borsa 8 Nisan tarihinden itibaren söz konusu ETN’lerin alım-satımı için başvuruları kabul edecek. 22 Mayıs tarihine kadar yapılacak onaylamalar sonucunda ise listelemelerin FCA’nın onayına bağlı olacağı belirtildi.

LSE ayrıca kabul edilen ürünlerin hangi kullanıcılara yönelik olacağına dair şu cümleleri kullandı:

Kripto ETN’ler yalnızca profesyonel yatırımcılar için uygundur. 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!