Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC Yetkilisi, Kripto Şirketlerini Kurtarmaya Karşı: Düşüşler, Güçlü Şirketi Ayırıyor

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) yetkilisi Hester Peirce, kripto şirketlerini kurtarmaya karşı çıktığını belirtti.

SEC içerisinde kripto paralara en sıcak bakan yetkililerden olan Hester Peirce, Forbes’a verdiği röportajda kripto para piyasasındaki düşüşün güçlü olan şirketleri zayıf olan şirketlerden ayıracağını söyledi.

Peirce, şu ifadelere yer verdi:

Piyasada işler biraz daha kötü hale geldiğinde kimin daha uzun vade dayanabilecek bir şirket inşa ettiğini anlayabiliyoruz.

SEC yetkilisi, kripto para piyasasındaki hiç kimseyi özelliklede riskini yönetemeyip kaldıraç kullanarak batanları kurtarmayı desteklemediğini söyledi.

Alameda Research’ün CEO’luğunu yürüten Sam Trabucco ve FTX’in CEO’su Sam Bankman-Fried’in, piyasanın tamamen çökmemesi adına batma tehlikesinde olan şirketlere borç verdiği iddia ediliyordu.

Dün yapılan açıklamaya göre, kripto para borç verme (lending) ve staking platformu BlockFi, piyasada yaşanan kriz ortamında önde gelen kripto para borsası FTX’den 250 milyon dolarlık bir kredi aldı.

Alameda Research ise iki gün önce, Voyager Digital’a 200 milyon USDC ve 446.3 milyon değerinde Bitcoin kredi vereceğini açıkladı.

SEC yetkilisinin bu açıklamalarının, FTX CEO’su ve Alameda Research’ün yardımlarına ithafen geldiği düşünülüyüor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!