Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Lagarde Kripto Para ve DeFi ile İlgili Açıklamalarda Bulundu

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde, kripto varlıklar ve merkeziyetsiz finansın (DeFi) potansiyel olarak finansal istikrar için gerçek bir risk oluşturabileceğini söyledi. 

ECB Başkanı Lagarde, kripto para lending ve staking platformu Celsius Network‘ün tüm para çekme işlemlerini geçici olarak durdurmasından bir hafta sonra ABD Parlementosu önünde yaptığı konuşmada, kripto para borç verme (lending) uygulamasının daha fazla gözetimi için düzenlenmesi yönünde çağrıda bulundu.

AB genelinde 2024 yılına kadar yürürlüğe girmesi beklenen “Kripto Varlık Piyasaları Direktifi” (MiCA) düzenlemesine atıfta bulunarak hızla gelişen sektörde ikinci bir düzenleyici çerçeveye zaten ihtiyaç duyulduğunu vurgulayan Lagarde, MiCA II çerçevesinin staking ve borç verme faaliyetlerinin daha fazla gözetimini kapsaması gerektiğini belirtti.

MiCA II, kesinlikle artan kripto varlık staking ve ödünç verme faaliyetlerini düzenlemeli.

Şu an için kripto ile geleneksel finans arasındaki bağlantının hala sınırlı olduğunu düşünen Lagarde ayrıca “finansal istikrar için gerçek bir risk” oluşturma potansiyeline sahip olan DeFi ekosisteminin ikinci düzenleyici çerçevede kapsamlı bir şekilde ele alınması gerektiğini söyledi.

Lagarde, geçtiğimiz ay kripto para birimlerinin “hiçbir dayanağının” ve “değerinin” olmadığını söylemiş ve düzenlenmeleri yönünde çağrıda bulunmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!