Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC’den Blockchain Ticaret Platformuna 800 Bin Dolar Ceza

Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), piyasa dışı ticaret yaptığı gerekçesi ile blockchain tabanlı alternatif ticaret platformu (ATS) tZERO’ya 800 bin dolar cezai işlem uyguladı.

SEC tarafından 10 Ocak Pazartesi günü yayınlanan bildiriye göre tZERO şirketinin ilgili açıklamaların dosyalanmasında bir takım hatalar yaptığı belirtildi.

Diğer menkul kıymet borsalarından farklı dosyalama gereksinimleri bulunan alternatif ticaret platformu (ATS) tZERO anlaşma kurallarına göre tanınan sürede faaliyetlerinde gerçekleşen bazı değişiklikleri açıklamadı. Bunlar arasında şirketin ABD dışı ticaret içeren 2017 yılında satın aldığı Singapur merkezli Blue Ocean Financial Technology şirketi hakkında bilgiler, şirketin katılımcı olduğu bir broker platformunda tZERO’nun güvenlik token fiyatlandırmasının yayınlaması ve platformun kullanıcı erişimini denetleme şekli gibi bilgiler yer alıyor.

SEC tarafından verilen karara göre tZERO şirketi bulguları kabul etmeden veya reddetmeden SEC’e 800 bin dolar para cezası ödeyecek ve şirket gelecekte ihlalleri tekrar etmesi durumunda faaliyetten men edilecek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!