Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Hash Oranı Yüzde 15 Düşüş Yaşadı

Bitcoin hash oranının Çin’in yasaklarından kurtulup en yüksek seviyesine çıkmasının ardından, Kazakistan’da yaşanan olaylar ile birlikte bitcoin hash oranı 10 günde %15 düşüş yaşadı.

Kazakistan, Çin hükümetinin madenciliği yasaklamasından sonra madenciler için düşük maliyetli yer araması sonucu gittiği ülkelerden birisidir. Cambridge Üniversitesi verilerine göre toplam hash oranının %18’ine sahiptir ve ABD’den sonra ikinci ülkedir.

10 Ocak 2022 tarihi akşam saatlerinde Bitcoin fiyatı 39.600 seviyelerine kadar düşüş yaşadı. Bunun sebeplerinden biri olarak Kazakistan hükümetinin artan protestoları kontrol altına alabilmek için elektriği ve interneti tamamen kapatmış olması olarak düşünülüyor.

Son gelen bilgilere göre Rusya’nın bölgeye barışı sağlamak amacıyla göndermiş olduğu 2500 kişilik ordunun geri çekildiği açıklandı.

Cumhurbaşkanı Kasım-Cömert Tokayev’in bu protestorları darbe girişimi olarak adlandırdığı bildirildi.

Kazakistan’ın, Bitcoin madencilerine bu yıldan itibaren vergileri artırmayı ve kuralları sıklaştırmayı planladığı düşünülüyor ve Ulusal Blockchain ve Veri Merkezi Endüstrisi Birliği Başkanı” Alan Dordzhiey, yaptığı açıklamada madencilik probleminin nerdeyse çözüldüğünü, madencilik bölgelerinde durumun iyi olduğunu söyledi.

İnternet’in yönetimini izleyen bir gözlemci kuruluş olan NetBlocks, yeni bir elektrik kesintisi olduğunu bildirdi.

Blockchain.com’dan alınan verilere göre son ölçülen mevcut hash oranı, 1 Ocak’ta yaklaşık 208 milyon EH/s olarak ölçülen en yüksek seviyesinden oldukça uzakta olduğu görülüyor. Ancak uzmanlara göre bu durum henüz tehlike arz etmiyor.

 

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!