Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Yatırım Ürünlerinin Ayıları Geçen Hafta Rekor Kırdı -CoinShares

Kripto para yatırım ürünlerinin ayıları, geçen hafta içerisinde rekor miktarda sermaye çıkışına imza attılar.

CoinShares tarafından paylaşılan verilere göre kripto paralar için oluşturulmuş kurumsal yatırım ürünlerinden geçen hafta boyunca 207 milyon dolar değerinde net para çıkışı oldu.

Bitcoin (BTC) fiyatının bir süreliğine 41 bin doların altına kadar düştüğü haftaya kaydedilen bu hareketlilik ile birlikte yatırım ürünlerinden son dört hafta içerisinde toplamda 465 milyon dolar sermaye çıkmış oldu.

Bitcoin için oluşturulmuş yatırım ürünlerinde 107 milyon dolarlık küçülme yaşanırken, CoinShares ekibi bu değişimi, “Bunun, Fed’in yükselen enflasyon hakkında duyduğu kaygıları yansıtan FOMC tutanaklarına ve yatırımcıların faiz artırımına gidilmesinden duyduğu korkuya tepki niteliğinde olduğuna inanıyoruz.” diyerek yorumladı.

Ethereum (ETH) yatırım ürünlerinde geçen hafta görülen 39 milyon; son beş haftada görülen toplam 200 milyon dolarlık çıkış, bu fonlarda tutulan varlıkların toplam değerinin (AUM) yüzde 1,4’üne denk geliyor.

Diğer altcoinlerde; Binance Coin (BNB) ürünlerinde 18.1 milyon dolar küçülme yaşanırken, Litecoin, Solana ve XRP yatırım ürünlerinde küçük ölçeklerde büyüme gözlemlendi.

Kripto paralardan farklı olarak, blockchain ile bağlantılı pay senetlerine yatırım yapan yatırım ürünlerinde de hafta boyu 10 milyon dolar değerinde küçülme yaşandı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!