Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC’den LUNA Çöküşü İle İlgili CEO Do Kwon ve TerraForm Labs’a Dava

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), çöken stablecoin Terra USD’nin (UST) ihraççı şirketi Terraform Labs’e ve şirketin kurucusu Do Kwon’a birden fazla suçtan dava açtı.

SEC 16 Şubat tarihinde, Terraform ve Do Kwon’a UST’nin menkul kıymet olduğunu iddiasına dayanarak kayıt dışı menkul kıymet satmak, Anchor Protocol (ANC) ve Terra (LUNA) hakkında yatırımcıları eksik veya yanlış bilgilendirmek suçundan dava açtı. Aynı zamanda Anchor Protocol ve LUNA da menkul kıymet olarak ele alındı.

Terraform ve Do Kwon’un “dolandırıcılık” yaptığı belirtilen davada, sanıkların UST’nin güvenilirliği konusunda yatırımcıları yanılttığı öne sürüldü.

Kurum Başkanı Gary Gensler konu hakkında yaptığı açıklamada, Terraform ve Do Kwon’un en başta LUNA ve UST olmak üzere bir dizi kripto menkul kıymeti hakkında yatırımcılarına gerekli ve doğru bilgilendirmeyi yapmadıklarını iddia etti. Gensler ayrıca, sanıkların yatırımcıların güvenlerini tesis etmek için yanlış ve yanıltıcı beyanlarda bulunduklarını belirterek dolandırıcılık yaptıklarını da öne sürdü.

New York Bölgesi Güney Mahkemesinde açılan dava hakkında SEC yetkilisi Gurbir Grewal, UST’nin ne merkeziyetsiz ne de finansal olduğunu dile getirdi. Ayrıca sözde algoritmik bir stablecoin olan UST’nin herhangi bir kod tarafından değil sanıklar tarafından kontrol edildiğini iddia etti.

Uzmanlar SEC’nin stablecoinler hakkındaki iddialarını UST ile devam ettirdiklerini öne sürdü. BUSD’nin ardından UST ile kolay bir zafer alarak bunu emsal karar olarak diğer stablecoin davalarında kullanabilecekleri uzmanlar tarafından ortaya atılan varsayımlar arasında yer aldı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!