Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC’den Ripple Davasında Tepki Çeken Talep: Gizli Kalsın!

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Ripple (XRP) davasındaki Hinman belgelerini gizli tutma talebinde bulundu. Talep, Ripple topluluğu tarafından tepkiyle karşılandı.

SEC, Ripple ile arasında yaşanan davanın özeti niteliğindeki Hinman dosyalarına dair gizlilik talebinde bulundu. Bu talebe ek olarak SEC’nin uzman tanıkları ve mahkemeye beyanda bulunan Ripple yatırımcılarıyla ilgili bilgilerin de mühürlenmesi talep edildi.

SEC’nin bu gizlilik talebini, Hinman dosyalarının mahkemenin yargı süreciyle herhangi bir bağı olmaması nedeniyle istediği belirtiliyor. Ekim ayının sonunda, yaklaşık 18 aylık bekleyiş ve 6 mahkeme kararından sonra davanın gidişatı için önem arz eden Hinman belgelerine ulaşıldığına dair mahkemeden açıklama gelmişti.

SEC’nin iç e-postalarını ve kötü şöhretli 2018 konuşmasının taslaklarını kapsayan Hinman belgeleri, o günden beri SEC baskısı sebebiyle gizliliğini koruyor.

Ripple cephesi ise uzun süredir Hinman belgelerinin SEC’ye karşı davada, kendilerine yardımcı olacak hayati bir kanıt olduğunu düşünüyor. SEC tarafından gelen bu gizlilik talebine büyük tepki gösteren Ripple yönetimi ve topluluğu mahkemenin adaletli davranmasını istiyor.

SEC’nin, Hinman belgelerini gizli tutma talebi daha önce mahkeme tarafından reddedilmiş ve ABD’li yargıç bunu ikiyüzlülük olarak nitelendirmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!