Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC’den Siacoin’e 225 Bin Dolarlık Para Cezası!

ABD’deki Sermaye Piyasası Kurumu (SEC) Siacoin’e toplamda 225 bin dolarlık bir para cezası verdi.

Siacoin’in kurucusu olan Nebulous adlı şirket, SEC ile yaptığı anlaşma sonucunda bu para cezasına razı olduğunu açıkladı.

SEC’den Yeni Cezalar

SEC geçtiğimiz günlerde Block One’ın 4.1 milyar dolarlık token satış sürecini usülsüz bulmuş, bunun sonucunda şirkete 24 milyon dolarlık bir para cezası vermişti.

SEC şimdi de Siacoin’in kurucusu olan Nebulous adlı şirketle masaya oturdu ve şirkete bir para cezası kesti. Nebulous tarafından yapılan açıklamaya göre SEC, şirkete düzenlediği token satışının ve bu süreç içerisinde ihlal ettiği yasaların cezası olarak 225 bin dolarlık para cezası verdi. Şirket 2014 yılında düzenlediği token satışında toplamda 120 bin dolarlık yatırım toplamıştı.

Nebulous, SEC ile anlaşmaya vararak bazı cezalarının hafiflemesini sağladı. Şirketin açıklamalarına göre Nebulous’un Siacoin’i gidip menkul kıymet olarak kaydettirmesine gerek kalmayacak. Siacoinler, Sia ağı içerisinde bulut depolama alanı almak ve satmak için kullanılabilecekler. Nebulous COO’su Zach Herbert konu hakkında şu yorumu yapıyor:

SEC’in 2014 yılında izin bir şekilde token sattığımız için verdiği para cezası epey ağır olsa da Siacoinlere karşı herhangi bir yaptırım kararı almamış olmasından memnunuz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment