Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Visa, Mastercard, PayPal ve Facebook Arasında “Libra” Anlaşmazlığı

Facebook’un Libra projesindeki ortak şirketler projenin geleceğinden endişelenmeye başladılar.

Bloomberg tarafından yapılan yakın zamanlı bir habere göre Facebook’un bu projede birlikte çalıştığı bazı dev isimler, Libra’nın bazı olumsuz etkilere yol açabileceğini düşünüyorlar.

Ortaklar Endişeli

Facebook, Libra projesini geliştirirken bu projede bazı düğümler (node) olacağını ve bunların yalnızca Facebook tarafından değil birkaç farklı kuruluş tarafından yönetileceğini açıklamıştı.

Şirket daha sonra bu düğümlerin fiyatının 10 milyon dolar olduğunu söylemişti. Visa, Mastercard ve PayPal gibi bazı dev isimler ise bu projede Facebook’un ortağı olmayı kabul etmişlerdi.

Bloomberg tarafından yapılan habere göre Visa, Mastercard ve PayPal, şimdi Libra’nın kendilerini olumsuz bir şekilde etkileyebileceğinden endişeleniyorlar.

Bu şirketlerin yöneticileri Facebook’un regülatörleri rahatsız edecek kadar ileriye gittiğinini düşünüyor ve Facebook’un başka durumlarda da bazı sorumsuz davranışlar sergilemesinden endişeleniyorlar.

Facebook bu ayın sonlarına doğru Libra projesindeki ortaklarla yeniden bir görüşme düzenleyecek ve ortakların projeye olan bağlılıklarını değerlendirecek. Bloomberg tarafından yapılan habere göre Facebook, Visa, Mastercard ve PayPal gibi isimlerin sözcüleri bu durumla ilgili resmi bir açıklama yapmaya yanaşmıyorlar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment