Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

CME Group Bakkt’ın İzinden Gidecek mi?

CME Group tarafından yapılan yeni açıklamalara göre şirketin Bakkt’ınkine benzer bir hizmet sunmak gibi bir planı yok.

Bitcoin yatırımcılarının Aralık 2017’den beri vadeli işlem ticareti yapabildikleri CME Group, kripto paralarla ilgili daha farklı planlara sahip gibi görünüyor.

Bakkt’ın İzinde Değil

Uzun süredir açılması beklenen Bakkt geçtiğimiz hafta içerisinde açılmıştı. Bitcoin yatırımcıları bu platformda fiziki olarak teslim edilecek şekilde Bitcoin ticareti yapabiliyorlar. Bakkt’ın CME Group’tan farkı da tam olarak buydu.

Bakkt’ın açılışı pek çok kişi tarafından merakla beklense de platform henüz bekleneni verebilmiş değil. Bakkt’ın açılışından beri topladığı ticaret hacmine baktığımızda kurumsal yatırımcıların henüz Bakkt’ı tam anlamıyla kullanmaya başlamadıklarını görebiliyoruz.

.CME Group yöneticilerinden Tim McCourt geçtiğimiz gün Markets Media’ya konuştu ve şirketin gelecekteki projelerinden bahsetti. Kripto paralarla ilgilenen kurumsal yatırımcı sayıda ciddi bir artış olduğunu söyleyen McCourt, bu durumdan gayet memnun olduklarını belirtti.

Bakkt’ın açılışı hakkında da konuşan McCourt, CME Group’un Bakkt’ın izinden gidip gitmeyeceği hakkında bazı yorumlar yaptı. Kendisinin açıklamalarına göre CME Group’un fiziki olarak teslim edilecek sözleşmeler hazırlama gibi bir planı yok.

Başka Planlar

Türev piyasasının en büyük isimlerinden olan CME Group’un Bakkt’ın izinden gitmek gibi bir planı olmasa da başka planları var gibi görünüyor.

Şirket bundan kısa süre önce yaptığı bir duyuruda Bitcoin opsiyon sözleşmelerini araştırdığını ve bunların 2020’nin ilk çeyreğinde platforma ekleyebileceğini açıklamıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment