Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC’den Şirketlere Kripto Paralar ile İlgili Şeffaflık Çağrısı: Düşüşten Etkilendiyseniz Bildirin

Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), ABD merkezli firmalara kripto paraların son zamanlardaki düşüşünden etkilenip etkilenmediklerine dair detaylı açıklama yapmaları yönünde talepte bulundu.

SEC yaptığı yazılı açıklamada, halka açık şirketleri kripto para piyasasının son zamanlarda yaşadığı sıkıntılara maruz kalmışlarsa bunu yatırımcılarına söylemelerinin daha iyi olacağı konusunda uyardı. Özellikle FTX iflasıyla birlikte birçok şirket bu durumdan etkilendiğini açıklamıştı. Ancak bu şirketlerin çoğunluğu kripto parayla ilgilenen ve göz önünde olan şirketlerdi.

SEC bu noktada, ABD merkezli halka açık şirketlerin hepsine seslendi ve aralarında kripto paralar ile iş yapıp bundan bilanço anlamında negatif etkilenmiş olanların gerekli açıklamayı yapmasını talep etti:

Şirketler, federal menkul kıymetler yasaları kapsamında, bu olayların ve teminat olaylarının işleri üzerindeki doğrudan veya dolaylı etkileriyle ilgili açıklama yükümlülüklerine sahiptirler.

Yine de bu kapsamlı bir soruşturma olarak tanımlanmıyor ve işin özünde şirketlerin kendi özel risklerini ve endişelerini değerlendirmeleri amacıyla talep ediliyor. FTX çöküşünün etkileri halen daha devam ederken ve birçok şirket yatırımcılarına milyonlarca dolar değerinde kripto varlık borçlu olduğunu açıklarken SEC’nin bu finansal çalkantının geleneksel piyasalara sıçramasından endişe duyduğu tahmin ediliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!