Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC’den Takipçilere Mal Kitleyen Fenomenlere Dava: 100 Milyon Dolar Kazanç

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), menkul kıymet manipülasyonu yaptıkları gerekçesiyle Atlas Trading’in sekiz kurucusuna dava açtı.

SEC 13 Aralık tarihinde Teksas Güney Bölgesi Mahkemesine sunduğu dava dosyasında, Discord tabanlı bir ticaret forumu olan Atlas Trading’in sekiz kurucu üyesinin Menkul Kıymetler Yasası’nın 17(A) ve Menkul Kıymetler Borsası Yasası’nın 10(b) sayılı maddesini ihlal ettiklerini öne sürdü.

Kuruma göre aralarında podcast yayıncıları, Youtuberlar ve blog yazarları bulunan ekip, bazı menkul kıymetlerde önemli pozisyonlar aldıktan sonra takipçilerine bu menkul kıymetleri tavsiye ediyor ve kendi pozisyonlarına takipçileri tarafından oluşan talebe satarak kazanç elde ediyordu. SEC bu yöntemle ekibin 100 milyon doların üzerinde gelir elde ettiğini öne sürdü. Alzamend Neuro, Torchlight Energy Resources ve ABVC şirketleri Atlas Trading’in manipülasyon yaptığı hisselere örnek olarak gösterildi. Ekibin, menkul kıymetlerin yanı sıra NFT’ler ve kripto para birimleri hakkında da çeşitli yorumlarda bulunduğu iddia edildi.

Atlas Trading kurucusu ortağı Edward Constantin, forum CEO’su Perry Matlock ve diğer üyeler arasından Thomas Cooperman, Gary Deel, Mitchell Hennessey, Stefan Hrvatin ve Sapphire Trading kurucusu Jhon Rybarcyzk davada birincil sanıklar olarak nitelendirilirken Daniel Knight’ın sadece onlara yardım ve yataklık ettiği iddia edildi. İddia makamları sanıklar hakkında kalıcı ve caydırıcı bir ceza istedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!