Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase Yol Haritasına Yeni Bir Altcoin Ekledi

ABD merkezli en büyük kripto para borsalarından biri olan Coinbase, platformda listelemeden önce incelenen kripto para birimlerinin yer aldığı yol haritasına yeni bir altcoin eklediğini açıkladı.

Coinbase 15 Aralık tarihinde Twitter üzerinden paylaştığı gönderide, yol haritasına Axelar’ı (AXL) eklediğini bildirdi.

Coinbase’in, yol haritasına eklediği kripto para birimlerini platformda listeleme ihtimali olduğu gibi tekrardan yol haritasından çıkarma ihtimali de bulunuyor. Borsa, geçtiğimiz haftalarda yol haritasına eklediği Aragon (ANT), Rocket Pool (RPL) ve Magic’i (MAGIC) listelediğini duyurmuştu.

ABD merkezli Coinbase, geçtiğimiz aylarda daha fazla kripto parayı ekosistemlerine dahil edeceğini açıklamıştı. Bu açıklamalarının ardından onlarca farklı altcoin’i kullanıcıların alım satımına açan dev şirket, Axelar’ı gelecekte listeleyebileceklerine dair bir güncelleme paylaştı.

Coinbase’in yeni altcoinleri ekosistemine neden eklediğine dair blogunda yer alan açıklama şu şekilde:

Asset Hub’ı lansmanımız sırasında belirttiğimiz gibi amacımız yasal, uyumluluk ve teknik güvenlik standartlarımızı karşılayan mümkün olan her varlığı listelemektir. Bu standartlar, bir projenin piyasa değerini veya popülerliğini hesaba katmaz.

Kullanıcılarına en çeşitli varlık yelpazesini sunmayı hedeflediklerini açıklayan şirket, özellikle farklı ağlarda farklı sistemsel özelliklere sahip coinleri listelemeye dikkat ediyor. Blog gönderisinde yapılan açıklamada, eğer popüler bir altcoin şimdiye kadar listelenmediyse şu sebeplere dayandığı belirtiliyor:

  • Varlığın yasal, uyumluluk ve teknik güvenlik açısından minimum listeleme standartlarımızı karşılamadığı sonucuna vardık.
  • Varlık hakkında yeterli bilgiye sahip değiliz.
  • Teknik entegrasyon çalışması gerekiyor.
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!