Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC’den Terra LUNA Davası İçin İstek: Mahkemeden Özet Karar Talep Edildi!

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) mahkemeden Terra (LUNA) kurucusu Do Kwon ve Terraform aleyhine özet karar talebinde bulundu.

SEC, Do Kwon ve Terraform Labs’a karşı açtığı dava için mahkemeye özet karar talebi sundu. Düzenleyici kurum, davalı tarafların müşterileri yeteri kadar bilgilendirmeden menkul kıymet satışına giriştiğini belirterek bir an önce nihai sonuca varılmasını istedi.

Benzer bir talep Do Kwon ve Terraform cephesinden birkaç gün önce gelmişti. Davalılar, ortada suç unsuru teşkil eden ve SEC’nin iddialarını kanıtlayacak hiçbir şey olmadığını belirterek lehlerine özet karar talebinde bulunmuşlardı.

Her iki tarafında daha geniş çaplı bir dava sürecinin başlatılmadan ön karar alınmasına yönelik girişimleri dikkat çeken bir nokta oldu.

Fakat SEC son dosyalamasında, Howey Testi kapsamında LUNA satışlarının net bir şekilde menkul kıymet kurallarını ihlal ettiğini vurguladı. SEC ayrıca, Terraform ve Kwon’un müşterilerini aldatacak şekilde davrandığını öne sürdü.

Terra, geçen yıl mayıs ayında ciddi bir çöküş yaşayarak hem kripto para piyasasına zarar verdi hem de milyarlarca dolarlık yatırımcı servetini yok etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!