Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC’in ETF Kararının Ardından VanEck ve SolidX Sakin

SEC, yakın dönemde bir başka Bitcoin ETF’si ile alacağı kararı erteledi. Yatırım firması VanEck ile Blockchain firması SolidX’in, CBOE öncülüğünde yaptığı vadeli işlemler başvurusunu erteleyen SEC için, önümüzdeki karar periyodu 29 Aralık olacak gibi görünüyor.

SEC, tüzüğünde yazanlar çervesinde böyle bir karar aldıklarını açıklarken, VanEck ve SolidX’te ise şu an için sakinlik hakim. VanEck dijital ürün stratejisti Gabor Gurbacs, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

”Bizim için açıkçası beklenmeyen bir gelişme değildi. Şirket olarak ana hedefimiz sektöre yeni bir kan getirmek ve likidite artışı sağlamak. Likit ve tamami ile düzenlenmiş bir Bitcoin ETF’si, bizim ana amacımız.”

Gurbacs’ın yaptığı açıklamalara benzer açıklamalar yapan bir diğer isim ise SolidX CEO’su Dan Gallancy. Gallancy, SEC’in aldığı kararın şu andaki hedeflerinde bir sapma yaratmadığını belirtirken, konu ile ilgili çalışmalarına devam edeceklerini aktardı.

Piyasa uzmanları da şu an için temkinli konuşmayı tercih ediyor. Örneğin Bloomberg Intelligince için baş ETF analistliği görevini yürüten Eric Balchunas, yaptığı açıklamada SEC’in ETF konusunda halen aynı noktada olduğunu belirtti ve şunları ekledi:

”Karara baktığımızda SEC’in şüphelerinin devam ettiğini görüyoruz. Benim kendi fikrime göre, gelecekte Bitcoin ETF’sinin kabul edilmesine verdiğim oran ile kabul edilmemesine verdiğim oran halen aynı. Yani, bu durum benim gözümde pek de bir şeyi değiştirmedi.”

Birçok otorite de, 2018 yılının kalanı için bir Bitcoin ETF’sini ufukta görmezken, bazı tahminler 2019 yılının daha favori olduğunu belirtiyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

1 Comment

  • Kerem
    Posted 27 Eylül 2018 - 22:09 22:09

    Bitcoin 100 dolar olcakmis sen dolar satmaya devam eet elindekiler yandiginda ne olucak gorucez eskiden zenginlerin yonettigi siyasi baskilardan etkilenen bi para vardi artim halkin alim satimindan etkilenen kimseye bagli olmayan bir para var ve kapitalizmin kalbine hancer gibi saplanicak sizin enflasyonunuzdan kurtulmanin tek yolu bitcoindir bitcoin sizin milyar dolarlari faize yatirip omir boyu parasini yediginiz sistemi kirip dokucek bitcoin emekleme asamasinda altindaki teknoloji finansi degistiricek ve devlerlerin onay mekanizmasinda ozgur bir toplm

Leave a comment