Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC’nin Kripto Para Bağlantılı Davaları Bitmiyor: Bir Yenisi Eklendi!

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Bitcoin madencilik şirketini dolandırıcılıkla suçladı.

SEC kısa süre önce mahkemeye sunduğu dilekçede, Teksas merkezli kripto madencilik şirketi Geosyn ile onun iki kurucu ortağı Caleb Ward ve Jeremy McNut‘a karşı 5,6 milyon dolarlık dolandırıcılık suçlamasında bulundu.

SEC, söz konusu sanıkların Kasım 2021 ile Aralık 2022 arasında yaklaşık 5,6 milyon dolar toplamak için 60’tan fazla yatırımcıyı dolandırdıklarını iddia etti.

Şikayetinde “her şey bir miktar sahtekarlık” içeriyordu ifadelerine yer veren düzenleyici kurum, şirketin iddia ettiği gibi madencilik cihazı almadığını veya iddia dildiği gibi madencilik işlemi yapılmadığını belirtti:

Davalıların Geosyn’in madenci alımları ve operasyonları hakkında temsil ettiği hemen hemen her şey bir miktar sahtelik içeriyordu

Ayrıca iki kurucu ortağın, yatırımcılarından topladıkları 1,2 milyon doları, lüks seyahatlere, pahalı saatlere ve silah alımına harcadıkları vurgulandı.

SEC’nin iddiasına göre Geosyn madencilikten yalnızca 320.000 dolar kazandı ancak yatırımcılara toplam 354.500 dolar Bitcoin dağıttı. McNutt, boşluğu doldurmak için binlerce dolarlık Bitcoin’i kendisi satın almak zorunda kaldı.

SEC, iddia edilen suiistimallerin yatırımcılara geri ödenmesini ve üçlüye ceza verilmesini talep etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!