Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Şehir Sistemini Hackleyen Hackerlar, Rekor Miktarda Bitcoin Elde Etti!

Kripto para piyasası 2018 yılından bu yana ciddi bir tanınırlık ve yükseliş elde etti ki bunun iyi olduğu gibi kötü yanları da mevcut. Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinin fiyatlarının yükselmesi kesinlikle birçok kötü amaçlı kişinin iştahını kabarttı ve kripto para borsaları ile kripto para yatırımcılarına yapılan saldırıların yanı sıra, sadece gizlilik için yaptıklarının karşılığını Bitcoin veya Monero gibi koin’lerle almak isteyenlerin sayısı da 2019 yılında rekora koşuyor.

Ransomware olarak bilinen fidye yazılım saldırısı temelde bir kişinin bilgisayarındaki bütün dosyalara olan erişimi engelleyerek kullanıcılardan fidye talep eden zararlı yazılımlardır. Bu yazılımlar geçtiğimiz yıllarda en çok tekil kullanıcılar için kullanılıyor olsa da, özellikle birkaç aydır büyük devlet kurumlarına ve hatta şehirlerin bilişim sistemlerine bile gönderilmeye başlandı.

Florida eyaletinde yer alan Riviera Beach isimli bir şehir de bu saldırının en güncel kurbanlarından birisi oldu. Şehrin online hizmetleri, e-posta hizmetleri, acil durum çağrı hizmetleri ve buna benzer bütün acil durum sistemleri fidye yazılım yüzünden devre dışı kalınca şehir meclisi bir araya gelerek fidyecilere istedikleri 600.000 dolar değerinde Bitcoin’i vermeyi kabul etti.

Bu da aslında hükümetlerin fidye yazılımlara karşı olan çaresizliğini ve önümüzdeki günlerde buna benzer başka saldırı haberleri de alabileceğimizi gözler önüne sermekte.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment