Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Şeker Hastaları İçin Blockchain Platformu Geliştirildi

Blockchain teknolojisinin yaygınlaşmasının ardından bu yenilikçi teknolojinin kullanım alanları da aynı ölçüde artıyor. Başta finans ve ürün tedarik zincirleri olmak üzere birçok farklı alanda kullanılan Blockchain teknolojisinin kendine en fazla hareket alanı bulduğu yerlerden birisi de medikal ve tıp sektörü.

Birçok ilaç firması gerek ürün takibi gerekse de ürün geliştirilmesi için Blockchain teknolojisinden yardım almaya başlarken, bu akıma katılan son isim ise Almanya merkezli ilaç şirketi Boehringer Ingolheim oldu.

Dünyada birçok kişiyi etkileyen ve ülkemizde de görülme sıklığı giderek artan Diyabet (Şeker) hastalığı ile bir Blockchain platformu geliştiren firma, bu alanda Solve.Care adlı bir şirket ile iş birliği yaptı.

Diyabet hastalarının bilgilerinin yer alacağı bir platform geliştiren firma, bu sayede bu hastaların takibini çok daha iyi yapabilecek.

Olası sıkıntıların önüne geçmeyi de hedefleyen firmadan konuyla ilgili bir açıklama yapıldı ve şu ifadelere yer verildi:

”Diyabet ve ilişkili hastalıklar ile daha efektif mücadele etmek istiyoruz. Sağlık sistemimiz için bu çok gerekli bir durum. Bu hastalarımızın takibinin yapılması ve olası risklerin önüne erkenden geçilmesi, tedavinin çok önemli bir ayağını oluşturuyor. Biz de bu yüzden bu platformu geliştirdik.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment