Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’li Senatörlerden Visa ve Mastercard CEO’larına Açık Mektup: “Libra’yi Yeniden Değerlendirin!”

Sosyal medya devi Facebook’un Libra adlı dijital para projesi, yeni bir darbe daha alabilir.

PayPal bundan kısa bir süre önce Libra projesinden ayrıldığını açıklamıştı. Bu duyurunun ardından pek çok kişi Libra’nın geleceğinden şüphelenmeye başladı. Libra projesi yakın gelecekte bundan da ağır bir darbe alabilir gibi gözüküyor.

Özel Mektup!

ABD’deki Ohio senatörü Sherrod Brown ve Hawaii Senatörü Brian Schatz, Facebook’un Libra projesine ortak olan üç dev isme özel mektup gönderdiler. Bu mektupların tamamını bu bağlantıdan okuyabilirsiniz.

Bu iki senatör Visa, PayPal ve Stripe’ın CEO’larına üç ayrı mektup göndererek onları Facebook’un çalışmaları hakkında uyardı. Facebook’un geliştirdiği Libra projesinin pek çok açıdan büyük riskler taşıdığını düşünen senatörler, söz konusu şirketlerin CEO’larından şunu rica ediyorlar:

Facebook henüz Kongre’ye, finans regülatörlerine ve belki de size bile Libra’nın riskleriyle ilgili detaylı bir sunum yapmadı. Bu sebeple sizi şirketlerinizin Libra’nın riskleriyle nasıl başa çıkacağını yeniden düşünmeye davet ediyoruz.

Bu iki senatör tarafından yapılan açıklamalara göre Facebook henüz Libra’nın tam olarak ne kadar riskli olduğunu, bu riskleri nasıl yöneteceğini, bu risklerin nelere yol açabileceğini açık bir şekilde paylaşmadı. Mektupta konuyla ilgili şu açıklama yapılıyor:

Facebook şu anda gerek gizlilik ihlali, gerek yanlış bilgilendirme, seçime müdahale, ayrımcılık ve dolandırıcılık gibi devasa sorunlarla başa çıkmaya çalışıyor. Ama Facebook henüz tüm bu sorunları çözebilecek bir tavır sergilemiş değil.

Bu senatörler tarafından gönderilen mektuplar Visa, Mastercard ve Stripe gibi şirketlerin de Libra projesinden ayrılmalarına yol açabilir. Bu durumda Libra’nın geleceği tam anlamıyla bir muallak olur.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment